Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Все, що можна приготувати з кабачків. Рецепти

Fresh organic zucchini on the wooden table

Фото 7dach.ua.

Все, що можна приготувати з кабачків. Рецепти

Найрізноманітніші холодні закуски і повноцінні гарячі страви – на все згодиться кабачок, сезон якого саме у розпалі. Не вірите? Приготуйте – і переконаєтеся!

Кабачковий суп із фрикадельками

Страва надзвичайно смачна, ніжна і по-справжньому літня

 

 Інгредієнти: 2 середні кабачки (600–700 г), 1 цибулина, 200 мл жирної сметани, 300 г курячого фаршу, 1,5 л води, 25 г масла, 25 мл олії, 1 ст. л. борошна, 1 ч. л. тмину, 1,5 ч. л. солодкої паприки, 1 ч. л. сушеного часнику, сіль, перець до смаку, великий пучок кропу.

Страва надзвичайно смачна, ніжна і по-справжньому літня.

Приготування. Всі інгредієнти слід підготувати заздалегідь, бо суп вариться дуже швидко. Фарш посолити, поперчити, додати трішки сушеного часнику і зробити невеличкі фрикадельки. Цибулю дрібно нарізати. Кабачки почистити від шкірки та зернят (молоді можна брати зі шкіркою), потерти на тертку з великими отворами. Кріп дрібно посікти. У чавунець влити олію, вкинути масло, розтопити, всипати цибулю й притушкувати її на слабкому вогні, додати борошно та спеції. Поступово доливати воду, постійно мішаючи, щоб досягти однорідної консистенції. Довести до кипіння, тоді вкинути фрикадельки. Коли вони проваряться 5–7 хвилин, додати кабачки разом із соком, який вони пустили, посолити, поперчити, знову довести до кипіння, зібрати піну. Через 3–5 хвилин (залежно від твердості кабачків) влити сметану, всипати кріп і потримати на вогні ще кілька хвилин.

Лазанья з цукіні

Це здорова і смачна альтернатива звичному варіантові страви. А ще – чудова ідея для літнього обіду

 

 Інгредієнти: 2 цукіні або кабачки, 1–2 помідори, 450–500 г знежирного фаршу, 1 велика цибулина, 2 зубчики часнику, 120 г моцарели або іншого нежирного сиру, 140 г грибів, оливкова олія, 1 ч. л. паприки, 1 ч. л. сушеного базиліку, сіль та перець до смаку.

Це здорова і смачна альтернатива звичному варіантові страви.

Приготування. За допомогою ножа для чищення овочів наріжте кабачки вздовж скибками завтовшки 1 см, посипте сіллю і залиште на 10 хвилин. Потому викладіть їх на паперові рушники, аби позбутися зайвої вологи. На помідорах зробіть хрестоподібні надрізи, опустіть їх у киплячу воду, а тоді залийте холодною – так шкірка з томатів легко зніметься. Наріжте цибулю, часник, очищені помідори, гриби чималими шматками. На сковорідку влийте олію, всипте часник і цибулю та протушкуйте на середньому вогні протягом 1 хвилини. Додайте помідори та гриби й готуйте овочі ще 4 хвилини. Затим виберіть їх на тарілку, а на пательні просмажте фарш із паприкою, доки м’ясо не підрум’яниться. Додайте на сковорідку овочі, базилік, сіль та перець, тушкуйте 25 хвилин на слабкому вогні. Тим часом прогрійте духовку до 190°C. На змащене деко викладіть шар кабачків, на них – розподіліть частину м’ясного соусу, ще один шар кабачків – і так доти, доки не закінчиться овочево-м’ясний соус і кабачки, які мають бути верхнім пластом. Посипте подрібненою моцарелою (або тертим твердим сиром), запікайте 35 хвилин.

Фальшиві чебуреки

Хочете приготувати суперсмакоту за мінімум часу і зусиль? Ця страва сподобається навіть тим, хто не любить кабачки

 

 Інгредієнти: 1 кг кабачків, 3–4 яйця, 1 ч. л. солі, 3–4 зубочки часнику, 200 г борошна, 2 цибулини, 500–600 г фаршу, 200 г твердого сиру, перець до смаку.

Ця страва сподобається навіть тим, хто не любить кабачки.

Приготування. Кабачок потерти на бурякову тертку і вiдтиснути з нього сік. Додати до кабачкової маси яйця, сіль, перець, часник і борошно, ретельно вимішати. На пательні обсмажити фарш із цибулею до готовності (близько 10 хвилин), викласти в миску. Приблизно четверту-п’яту частину тіста розподілити по всій сковороді, накрити кришкою і смажити 5–6 хвилин. Потому на половину цієї палянички викласти частину фаршу і посипати сиром. Скласти паляничку навпіл і смажити під кришкою ще 2–3 хвилини.

Соковита піца на сковороді

У багатьох родинах це улюблена літня страва з кабачків, яка готується дуже швидко та просто

 

 Інгредієнти: 1 молодий кабачок, 2 ст. л. борошна, 1 яйце, ковбаса, сир, помідори, сіль, олія.

У багатьох родинах це улюблена літня страва з кабачків, яка готується дуже швидко та просто.

Приготування. Кабачок помити й потерти на середній тертці, посолити і залишити на 10–15 хвилин, потім добре відтиснути сік. Додати до кабачкової маси яйце та борошно, ретельно перемішати. Добре розігріти сковорідку з невеликою кількістю олії. Викласти рівномірним пластом кабачкове тісто і смажити, поки трохи підрум’яниться. Потім перевернути на другий бік і викласти на нього начинку: ковбасу, помідори та цибулю, нарізані тоненькими скибочками. Зверху посипати тертим сиром, накрити кришкою і пекти до готовності. При подачі посипати дрібно посіченою зеленню.

Кабачковий торт

Здавалось би, це кондитерський виріб, який зазвичай подають на десерт. Проте останнім часом усе більшої популярності набувають закусочні торти. Кабачковий — один із них

 

 Інгредієнти: 600 г кабачків, 5 сирих яєць і 1 варене, 3 ст. л. (з гіркою) борошна, 2–3 морквини, 2 великі цибулини, 0,5 кг помідорів, 3–4 зубчики часнику, зелень петрушки, 4 ст. л. майонезу, сіль, чорний мелений перець — за смаком, олія для смаження.

Останнім часом усе більшої популярності набувають закусочні торти. Кабачковий – один із них.

Приготування. Кабачки натерти на тертці з великими отворами, посолити, перемішати і залишити на 10–15 хвилин, щоб пустили сік, згодом трошки відтиснути і злити його. Додати до кабачків збиті яйця, зелень петрушки і вичавити три зубчики часнику. Просіяти борошно, перемішати, досолити і поперчити за смаком. На розігріту сковорідку влити трохи олії, прогріти її і викласти приблизно 4–5 ст. л. кабачкового тіста, розрівняти ложкою і на невеликому вогні обсмажити з обох боків до рум’яної скоринки. Таким чином спекти 5 коржів завтовшки 3–5 мм.

Цибулю, порізану дрібними кубиками, обсмажити на невеликій кількості олії до прозорості, додати потерту на дрібній тертці моркву і, помішуючи, протушкувати на малому вогні. Помідори опустити в окріп на 20 секунд, потім облити холодною водою, зняти шкірку і нарізати їх кружальцями завтовшки 2–3 мм. Майонез приправити розтертим часником і перемішати.

На тарілку покласти корж, змастити його майонезом. Четвертину моркви з цибулею рівномірно розподілити тонким шаром на корж із майонезом. Зверху викласти кружальця помідорів, помазати їх майонезом і положити наступний корж. Так перекласти всі коржі, останній змастити майонезом і притрусити тертим вареним яйцем (можна твердим сиром), прикрасити помідорами та листочками петрушки. Перед подачею на стіл настоювати торт у холодильнику мінімум 2 години.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel