Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
У Росії бояться Зеленої України на… Далекому Сході. Добірка резонансних новин

Перші, хто виявив масову незгоду з путінською політикою, – нащадки українців на Далекому Сході.

Фото ukrinform.ua.

У Росії бояться Зеленої України на… Далекому Сході. Добірка резонансних новин

Найрезонансніші події в житті країни та планети очима журналістів «Цікавої газети»

Чи буде Народна республіка Зеленого Клину?

Протестувальники у Хабаровську намагаються від’єднати його від Російської Федерації та приєднати до України

 

 Такого «сенсаційного» висновку дійшов одіозний кремлівський пропагандист Володимир Соловйов. «Активісти просувають ідею щодо приналежності Хабаровська Україні. Вимагають провести референдум та відділити регіон від Росії, — розкрив підступні плани «ворогів» Соловйов у соцмережі. — Розповсюджують українську карту, де територія Хабаровського краю помічена як «Зелений Клин».

Жителі російського Хабаровська уже протягом місяця поспіль виходять на несанкціоновані мітинги на підтримку колишнього губернатора Сергія Фургала, якого було заарештовано. Учасники акції тримають плакати «Путіна у відставку», «Путін, нам потрібні гідні зарплати та пенсії, а не війна з Україною!», «Свободу Фургалу!».

100 років тому українці Зеленого Клину справді мріяли і робили що могли для возз’єднання з Україною, створили Далекосхідну Українську республіку. Однак зараз у Закитайщині мало що залишилось від українства.

Зазначимо, що дуже велика частина населення Хабаровського краю — нащадки українців. Ще кілька десятиліть тому там були цілі села, де було чути лише нашу мову. Із кінця ХІХ століття по 1916 рік на Далекий Схід із України виїхало понад 276 тисяч осіб, що становило близько

56 відсотків від загальної кількості переселенців у цей край. 100 років тому українці Зеленого Клину справді мріяли і робили що могли для возз’єднання з Україною, створили Далекосхідну Українську республіку. Однак зараз у Закитайщині мало що залишилось від українства. Нічого дивного в тому нема, бо й сама Україна добряче зросійщена. Тому насправді у цих протестах годі шукати український слід. Він — хіба що у свободолюбивих козацьких генах. І у прапорах протестантів, на яких зображено зелений клин.

Але путінцям і через це страшно.

Реклама Google

Приносить нещастя. Зеленського просять нікуди не їздити

На сайті Офісу Президента з’явилася петиція, автор якої Тарас Корніюк пропонує скасувати офіційні візити глави держави, оскільки після них «відбуваються одні нещастя»

 

 При цьому просить залишити можливість для візиту Зеленського до Москви (Росія). Корніюк зазначив, що після відвідувань Володимиром Олександровичем Парижа, Оману або Прикарпаття — там траплялися біди (згорів Нотр–Дам, помер султан, затопило села та міста). Тому автор закликає скасувати офіційні візити Президента України заради безпеки громадян.

Ясно, що можна лиш посміятись з цієї петиції. От тільки як пояснити, що навіть жителі тихого Луцька після приїзду Зеленського отримали терористичний акт просто в центрі міста. Містика якась, не інакше…

Кличко вночі спіймав «художників», які розмальовували стіни

Міський голова Києва випадково натрапив на молодиків під час прогулянки містом

«Подивився, як гарно оновили вулицю Івана Франка, вийшов на Ярославів вал, Золотоворітську, яку теж нещодавно відремонтували. Оглянув прилеглі, де плануємо роботи, — розповів він про інспекторську прогулянку. – І тут на вулиці Стрілецькій побачив двох хлопців, що виписували графіті на стіні одного з будинків».

«В іншого з «художників» здали нерви і він втік. На відео — обидва молодики, то знайдемо і втікача», — запевнив міський голова.

Віталій Кличко зазначив, що провів з ними виховну бесіду та викликав поліцію. Однак передати правоохоронцям вдалося лише одного з порушників. «В іншого з «художників» здали нерви і він втік. На відео — обидва молодики, то знайдемо і втікача», — запевнив міський голова.

До речі, зараз Кличко змушений ходити з милицями –  після гонитви за хуліганами дала знати про себе стара травма ахілесового сухожилля. Але і в такому стані мер-боксер обіцяє несумлінним чиновникам «накостиляти».

Чому «луцького терориста» не знешкодив снайпер?

Виявляється, в операції зі звільнення заручників Максима Кривоша (на фото) спеціально навчені стрільці участі взагалі не брали

 

 Про це розповів в ефірі телеканалу «Україна 24» заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. «Він (Кривош. — Ред.) дуже добре підготувався, дуже грамотно діяв. Коли захопив автобус, то спеціально вибрав такий, в якому є шторки. Тому що не у всіх автобусах сьогодні вони є», — пояснив чиновник. За словами Геращенка, Кривош посадив заручників уздовж вікон, сам не показувався, тож снайпер не міг його зняти. «Тому всі розмови про те, що треба було його прикінчити пострілом снайпера, підходять для диванних експертів. Ми не могли ризикувати життям нікого з людей. І тому результат спецоперації — всі заручники залишилися живі. А те, що терорист перебуває за ґратами, я вважаю за успіх», — сказав він.

Ну і правильно, головне, що люди — живі.

Російська еліта отримала вакцину від COVID-19 ще в квітні

У цій країні декілька сотень осіб під час закритої експериментальної програми отримали щеплення від нового типу коронавірусу ще в квітні 2020–го. Серед них — топменеджери, держслужбовці та бізнесмени

Участь у вакцинації була безкоштовною, але деякі відмовлялися від неї. Щеплені пацієнти підписували папери, що знають про можливі ризики. Про це стверджує авторитетне агентство «Блумберг», посилаючись на учасників програми, які попросили про анонімність.

Тим часом, як заявила заступник глави ВООЗ Сумія Свамінатан, масова вакцинація проти COVID-19 може стартувати в середині 2021 року. За її словами, наразі понад 20 вакцин проходять клінічні випробування, і є надія, що деякі з них будуть ефективні.

Було б добре, бо як жити у вічному карантині?


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel