Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Термос із нержавійки можна легко відмити. Наші поради

Фото i1.rozetka.ua.

Термос із нержавійки можна легко відмити. Наші поради

Він – незамінна річ у побуті. Є моделі не лише для зберігання гарячого чаю, а й їжі. Колбу термоса найчастіше виготовляють із нержавіючої сталі, бо вона добре зберігає тепло. Після тривалого використання його внутрішня поверхня може вкритися нальотом. Умілі господині знають кілька дієвих засобів, як її очистити

Лимонна кислота. 2 столові ложки її необхідно насипати в колбу і залити окропом до максимально можливого рівня. Після цього закрити кришкою і залишити на ніч. Вранці вам потрібно лише промити її.

Можна використати й лимон. Для цього його слід порізати на шматочки, залити окропом, закрити кришкою і дати постояти хоча б пів дня. Вранці вилийте рідину, вики

Приготуйте розчин, виходячи із співвідношення: столова ложка соди на склянку гарячої води. Суміш залийте в колбу, закрийте кришкою і залишіть на ніч.

Харчова сода. Приготуйте розчин, виходячи із співвідношення: столова ложка соди на склянку гарячої води. Суміш залийте в колбу, закрийте кришкою і залишіть на ніч. Вранці розчин вилийте, а ємність почистіть з допомогою засобу для миття посуду. Сода дасть змогу ефективно усунути наліт і неприємний запах із внутрішньої поверхні колби.

Перлова крупа. Заповніть колбу водою, додайте пів склянки крупи і кілька чайних ложок соди, закрийте і добре збовтайте. Перловка відіграє роль своєрідної м’якої мочалки, яка без зусиль допоможе очистити стінки термоса.

Столовий оцет. Заповніть колбу на три чверті гарячою водою, долийте 9-відсоткового оцту. Закрийте кришкою, дайте рідині охолонути, а потім періодично струшуйте . Вилийте розчин і сполосніть внутрішню поверхню колби. Запах оцту після цього також зникне.

Telegram Channel