Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Луцькрада відповіла на петицію городян щодо будівництва на Вишкові каналізації

Мешканці мікрорайону вважають централізовану каналізацію безпековою складовою життя.

Фото з фейсбуку.

Луцькрада відповіла на петицію городян щодо будівництва на Вишкові каналізації

Кажуть, потрібна програма

Луцька міська рада відповіла на електронну петицію жителів міста, які просять провести централізовану каналізацію по вулицях мікрорайону Вишків.

Нагадаємо, петицію на сайті Платформи електронної демократії створила 3 липня Іванна Романюк. Протягом 14 днів її підписали 305 лучан при необхідній мінімальній кількості для розгляду 300 осіб.

Також нагадаємо, мешканці мікрорайону Вишків вимагають від керівництва міста зробити їм централізоване водовідведення, а до того часу перестати штрафувати власників будинків.

«Мікрорайон Вишків знаходиться всього за 3 км від очисних споруд в селі Липляни та за 5 км від центру Луцька, проте велика частина мешканців мікрорайону і досі не можуть користуватись такими досягненнями цивілізації, як централізована каналізація», – йдеться в тексті петиції.

За словами авторки, вигрібна яма наповнюється досить швидко, а її відкачування коштує від 1000 гривень. Тож лучани попросили Луцьку міську раду «негайно провести центральну каналізацію по вулицях мікрорайону Вишків, позаяк це, в першу чергу, безпекова складова життя».

Реклама Google

«Будівництво нових мереж водовідведення здійснюється спеціалізованими компаніями за кошти замовників (в т.ч. на умовах співфінансування за наявності затвердженої Програми Луцькою міською радою) у відповідності до розробленої проєктно-кошторисної документації».

У відповіді, яку 31 липня підписав секретар Луцькради Григорій Пустовіт,  жителям мікрорайону пропонують «звернутися до КП «Луцькводоканал» та надати перелік житлових будинків із зазначенням адрес, які мають бажання користуватися послугою централізованого водовідведення, що дасть можливість орієнтовно визначити кошторисну вартість, термін реалізації та технічні рішення щодо даного проєкту».

Водночас Луцька міська рада зазначає: «Будівництво нових мереж водовідведення здійснюється спеціалізованими компаніями за кошти замовників (в т.ч. на умовах співфінансування за наявності затвердженої Програми Луцькою міською радою) у відповідності до розробленої проєктно-кошторисної документації».

Telegram Channel