Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Пасічник із Колок кличе на бджолину терапію

Разом зі своїми синами пропагує здоровий спосіб життя.

Фото Колківської ОТГ.

Пасічник із Колок кличе на бджолину терапію

Микола Васильович Горбач – член Спілки пасічників України, добре знаний не тільки у рідних Колках, а й за межами населеного пункту. Із дитинства пан Микола допомагав батькові доглядати за бджолами, але тоді ще не думав, що це стане справою життя. Ще з діда-прадіда чоловіки в його родині були пасічниками, тож вирішив і собі спробувати виробляти «рідке золото». Чоловік розповідає, що пасіка для нього – і хобі, і заробіток, а ще – естафета від предків, щоб бджільництво в їхньому роду не пропало.

Нині Микола Горбач – господар пасіки «Діда Гната», що передається з покоління у покоління і розташована в селі Острови . На цей час у нього більше ста бджолиних сімей, догляд за якими потребує постійної уваги. На допомогу вже приходять сини Миколи Ілля та Антоній. Не стоїть осторонь і донечка Ніка. Батько вчить дітей премудростей спадкового ремесла. Варто відмітити, що наш герой гарний сім’янин, чудовий батько, вдячний син і брат, просто хороша людина, пишуть на сайті Колківської ОТГ.

Приємно і те, що наш земляк не тільки займається бджільництвом, але й протягом багатьох років є учасником різних фестивалів, конкурсів та виставок. Разом зі своїми синами пропагують здоровий спосіб життя, який поєднаний разом із вживанням у харчовий раціон не цукру, а саме меду.

Пан Микола радо ділиться досвідом, прагне розвивати співпрацю з пасічниками та передає свої знання новачкам у цій справі.

– Я не шкодую, що зайнявся бджільництвом, адже працюю поруч із природою. Сама атмосфера на пасіці – лікувальна. Крім того, це завжди свіже повітря. В моїй сім`ї мед дуже люблять, завдяки йому діти менше хворіють та й легше переносять хвороби, – розповідає пасічник.

Із захопленням чоловік розповідає про будівництво біовулика, який допомагає при порушеннях кровообігу та нервової системи.

Велику увагу чоловік звертає на популярні новинки. Із захопленням розповідає про будівництво біовулика, який допомагає при порушеннях кровообігу та нервової системи. Цей «лікар» складається з двох-трьох звичайних вуликів, які накривають дошкою з дірочками. Через отвори передаються мікровібрації бджолиних крил, запах меду та прополісу. Така споруда нагадує міні-будиночок, у якому людина може влітку спати. На ранок – відчутний прилив сил. Такий вулик розміщений на пасіці господаря, саме там і можна провести корисну терапію.

А ще щонеділі зранечка Микола із сім`єю вирушає до церкви, де прищеплює своїм дітям любов до Господа Бога, поваги до ближнього. І нема у його тоні нарікань на складне життя. Та й як воно може видаватися важким, якщо поруч – найрідніші люди, заради котрих ти можеш і мусиш створювати гарний світ?

Усім, хто має бажання спробувати магічну силу біовулика, Микола з задоволенням надасть таку можливість. Окрім того, ви матимете чудову нагоду посмакувати свіжим, запашним медком, відвідати пасіку та відчути себе справжнім пасічником!

Telegram Channel