Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Як відновити зуб за один день?

Відновлення красивої усмішки за одне відвідування кабінету стоматолога можливе.

Фото oxford-med.com.ua.

Як відновити зуб за один день?

Якщо у дитини випав зуб – це ознака дорослішання. Для дорослого ж вибитий або видалений зуб – серйозна проблема. Для людей публічних: артистів, співаків, фотомоделей, ведучих – трагедія

Хороша новина – імплантанти зубів в клініці Оксфорд Медікал можна встановити за одне відвідування стоматолога.

Чим відрізняються одноетапна і двоетапна імплантація?

Обидві процедури передбачають заміну природного зуба на штучний, який за своїми властивостями і зовнішнім виглядом нічим не відрізняється від природних зубів. При імплантації не ставлять мости і коронки, не потрібно обточувати сусідні здорові зуби. Головна умова - повне видалення кореня з ясен або адентія.

Для імплантації зуба необхідне розсічення ясен в робочій зоні. В окремих випадках лікар використовує порожнину, що утворилася після видалення зуба. 

Замість вилученого кореня стоматолог встановлює титановий стрижень, який з часом зростається з тканинами ясен і замінює природний корінь зуба. У стрижень вкручується абатмент, на який надягається коронка, яку зовні не відрізниш від рідного зуба. Так відбувається одноетапна імплантація.

При двоетапній імплантації лікар спочатку встановлює імплант і формувач ясен. Якийсь час пацієнт змушений провести без коронки. Після повного приживлення імплантату настає другий етап: формувач знімають, встановлюють індивідуально виготовлені антаблемент і коронку.

При одномоментній імплантації другі відвідини стоматолога потрібні через кілька місяців для заміни тимчасової коронки на постійну.

Коли можлива одномоментна імплантація зуба?

Відновлення красивої усмішки за одне відвідування кабінету стоматолога можливе при дотриманні ряду умов:

  • ротова порожнина без стоматитів, запальних процесів, зубного нальоту і карієсу;
  • немає дефіциту кісткової тканини;
  • правильний прикус і рівномірне жувальне навантаження.

Експрес-імплантацію найчастіше проводять відразу після видалення зуба – робоча зона доступна без висічення тканин, а пацієнт не страждає від естетичного дискомфорту. Один зуб змінюється на інший.

Стоматологи надають перевагу двоетапній імплантації – менший ризик інфікування, гарантія щільного зрощення імпланта з тканинами ясен. Відновлення зуба можливе при істотному дефіциті кісткової тканини, в цьому випадку проводиться синус-ліфтинг, або нарощування кісткової тканини для утримання імпланта.

Telegram Channel