Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
На нововолинській фабриці гофротари – 23 випадки COVID-19

У Нововолинську шукають 300 тисяч гривень, щоб закупити необхідні засоби захистиу. А де ж виділені державою 60 мільярдів на це?

Фото УП.

На нововолинській фабриці гофротари – 23 випадки COVID-19

Ще понад 100 контактних осіб знаходяться під наглядом

Сьогодні, 4 серпня 2020 року, міський голова Нововолинська Віктор  Сапожніков провів засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Першим розглянули питання про стан захворюваності на коронавірус  у Нововолинську, йдеться на сайті міської ради.

 

 Нагадаємо,  що Нововолинськ за рівнем поширення епідемічної небезпеки COVID-19 потрапив до «жовтої» зони. Загалом за весь період пандемії у Нововолинську  зареєстровано 249 випадків захворювання на Covid-19, які підтверджені лабораторно. 203 людини одужали. Маємо  летальних випадків. Останній трапився учора. Помер 91-річний пацієнт, котрий був уражений коронавірусною інфекцією та, крім того, мав   супутні захворювання. Він лікувався у реанімаційному відділенні. Висловлюємо щирі співчуття родині.

Помер 91-річний пацієнт, котрий був уражений коронавірусною інфекцією та, крім того, мав   супутні захворювання.

Віктор Сапожніков повідомив, що за минулу  добу в Нововолинську методом ПЛР підтверджено  11 нових випадків коронавірусної хвороби, більшість з яких  зафіксовані на ТзОВ «Володимирська  фабрики гофротари».  Ситуація із поширенням  COVID-19  на цьому підприємстві не може залишитися поза увагою. Зараз, за словами завідувачки Нововолинським міськрайонним відділом ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України»  Наталії Мариніної там зареєстровано 23 лабораторно підтверджені випадки. Усі хворі перебувають на амбулаторному лікуванні. На підприємстві працює 105 осіб. Під медичним спостереженням знаходиться більше ста контактних людей. Це переважно  працівники фабрики  гофротари, а також члени їхніх  сімей. Керівник  підприємства, якого запросили на засідання, не прийшов, посилаючись на зайнятість.

Реклама Google

За результатами обговорення вирішили створити робочу групу, до складу якої увійдуть представники Держспоживслужби, відділу праці, санепідемстанції, Центру первинної медико-санітарної допомоги та інших служб. Ця група проведе рейди на предмет дотримання протиепідемічних заходів на ТзОВ «Володимирська  фабрики гофротари».  ЇЇ очолить заступник міського голови Олександр Громик.

Також члени комісії заслухали інформацію начальниці управління освіти Ольги Лакиш про стан готовності освітніх установ до початку нового навчального року.  Вона наголосила, що кожен навчальний заклад розробляє заходи, керуючись  протиепідемічними рекомендаціями, наданими МОЗ .

За словами очільниці галузевого управління, зараз йде звірка кошторисів, аби відшукати свої внутрішні резерви на придбання дезинфекторів, масок та інших засобів. За її словами, тільки на 2 місяці на це потрібно 344 тисячі гривень.

Telegram Channel