Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
«Ознак пневмонії може і не бути», – волинська журналістка, інфікована COVID-19, про перебіг хвороби

Позитивний настрій допомагає подолати будь-які випробування, впевнена дівчина.

Фото з фейсбук-сторінки Оксани Федорук.

«Ознак пневмонії може і не бути», – волинська журналістка, інфікована COVID-19, про перебіг хвороби

Жодних інших симптомів, крім підвищеної температури, спочатку не було, стверджує лучанка

Волинська журналістка Оксана Федорук розповіла, як виявила в себе коронавірус і поділилася досвідом боротьби з цією недугою.

Про це лучанка, яка нині живе у працює у Києві, написала на своїй сторінці у фейсбуці.

«Рівно два тижні тому, після приїзду з Луцька, в мене піднялася температура до 37,5. Більше ніяких симптомів не було – ні кашлю, ні насмарку. Через тиждень пропав смак, потім нюх. Температура не спадала менше 37», – пише волинянка.

Вона розповідає, що весь цей час консультувалася з сімейним лікарем.

«Кожен день вона сама до мене телефонує і запитує, як я себе почуваю. На 7 день направила на здачу ПЛР-тесту (до речі, він безплатний, на відміну від ІФА (це той, де беруть кров), і, як казала моя лікар, не такий ефективний порівняно з ПЛР)», – розповідає дівчина.

Через тиждень пропав смак, потім нюх. Температура не спадала менше 37.

«Ну і, власне, вчора (3 серпня – ред.) прийшов позитивний (слово таке – позитивний) результат. Я зробила КТ – виявляється, у мене одностороння пневмонія (але слава Богу, ураження менше 5%). Флюрографія цього навіть би не побачила. От у чому підступність цього вірусу, що видимих ознак пневмонії може і не бути. Кашлю так і немає», – ділиться власним досвідом лучанка.

ЇЇ хотіли покласти в лікарню, але поки що вона відмовилася.

«Лікуюсь антибіотиками вдома. Сподіваюсь, все минеться без лікарні. Повторний тест через 2 тижні. Тобто місяць літа – просто в трубу», – констатує журналістка.

Безпечним людям вона адресує такі слова: «Я розумію, що немає смислу казати, бережіться і всяке таке, бо кожен відчує тільки тоді, коли торкнеться його особисто. Добре, якщо торкне не дуже сильно, як мене (сподіваюсь). Але все одно хворіти влітку – це сумно».

Дівчина пише про власні висновки, які зробила після інфікування:

– «найкращі ліки – це міцний імунітет. Як це не банально – спорт, здорова їжа, все це працює. Кидайте курити!

– займатися своєю «дихалкою» – є багато відео на YouTube, я вже колись писала про метод Віма Хофа, я ним займалася весною на карантині, хтозна, може, це допомогло, що в мене пневмонія в легкій формі?

– вже коли захворіла, застрахувалася від пневмонії. Але страховка починає діяти лише через 2 тижні, тому мені вже не дуже допоможе. Тому береженого Бог береже, застрахуйтеся. Бо лише одне КТ коштує більш ніж 1000, а його, по ходу, ще і повторно доведеться робити.

– позитивний настрій – кажуть, чим вищі вібрації (а це радість, спокій, вдячність і т.д.) відчуває людина – тим більша ймовірність не захворіти чи вилікуватися. Науково це не підтверджено, але мене якось заспокоює».

Насамкінець лучанка зазначає: «Чесно кажучи, мені здається, що з цією історією про коронавірус більше кіпішу, ніж він на те заслуговує, але все одно, як кажуть іспанці, рero la mierda!»

Telegram Channel