Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
На Волині сільського голову судили за корупцію

Посадовця суд оштрафував.

Фото Pixabay.

На Волині сільського голову судили за корупцію

Локачинський районний суд, розглянувши за участі прокурора галузевого відділу прокуратури області протокол про вчинення головою однієї із сільрад району адміністративних правопорушень, притягнув посадовця до відповідальності у виді штрафу

Голова громади, всупереч вимогам ч. 1 ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», не повідомив сільську раду чи Національне агентство з питань запобігання корупції про наявний конфлікт інтересів, а також вчинив дії та прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, уклавши упродовж листопада 2018 – березня 2020 року 15 договорів на поставку продуктів харчування за бюджетні кошти із суб’єктом господарювання – своєю дружиною.

Посадовець прийняв рішення в умовах реального конфлікту інтересів, уклавши упродовж листопада 2018 – березня 2020 року 15 договорів на поставку продуктів харчування за бюджетні кошти із суб’єктом господарювання – своєю дружиною.

 

Суд визнав його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та призначив покарання у виді штрафу в розмірі 3400 гривень зі сплатою судового збору понад 420 гривень.

Нагадаємо, депутати «земельної» комісії у Володимирі-Волинському продають один одному землю.

Джерело: Пресслужба прокуратури Волинської області.
Telegram Channel