Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Депутати «земельної» комісії у Володимирі-Волинському продають один одному землю

Вже традиційно депутати та чиновники намагаються оформити нерухомість чи статки на родичів.

Фото ілюстративне.

Депутати «земельної» комісії у Володимирі-Волинському продають один одному землю

Депутат Григорій Цаль-Цалко за понад 240 тисяч гривень продав землю дружині депутата Руслана Мороза, на яку той “не має грошей”

Це випливає з декларації депутата міської ради, оприлюдненої на звітний 2019 рік, – пише Княжий Град.

Так, земельну ділянку Цаль-Цалка площею 1000 м2 придбала дружина Мороза.

Немало-небагато, Олена Мороз сплатила 240 тисяч 246 гривень за нерухомість. Її чоловік, який мав би вказати про суттєві зміни у майновому стані, не зафіксував ні набуття земельної ділянки площею 1000 м2, ні наявність навіть такої кількості грошей.

Варто зазначити, що вже традиційно депутати та чиновники намагаються оформити нерухомість чи статки на родичів.

Згідно з декларацією Мороза, коштів на придбання землі за чверть мільйона у родини не було. В офіційних статках рахуються лише 34 тисячі гривень доходів за 2019 рік. Як жила родина за майже 3 тисячі гривень у місяць, маючи понад 20 квартир та будинків, за які треба було сплачувати «комуналку» – невідомо.

Варто зазначити, що вже традиційно депутати та чиновники намагаються оформити нерухомість чи статки на родичів. Це зазвичай роблять для того, щоб виглядати «чистими» перед Законом «Про запобігання корупції» і бути спокійними за публічне декларування доходів.

Елементарна логіка і розуміння відповідальності за порушення Закону «Про корупцію», мали б розставити усі крапки над «і», якби Національне агентство з питань запобігання корупції вчасно звернуло на це увагу.

Telegram Channel