Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Уряд затвердив соняшник символом Дня пам'яті захисників України

Державні службовці на День пам'яті захисників зобов'язані цього дня носити як елемент одягу зображення соняшника в місцях проведення заходів.

Фото pixabay.

Уряд затвердив соняшник символом Дня пам'яті захисників України

Кабінет Міністрів затвердив соняшник символом Дня пам'яті захисників України, який відзначається 29 серпня

Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні 5 серпня, – інформує Суспільне. 

Згідно із проєктом розпорядження, державні службовці на День пам'яті захисників зобов'язані цього дня носити як елемент одягу зображення соняшника в місцях проведення заходів. Крім того, на могилах захисників мають встановлюватися копії державного прапора, а телеканали – обмежувати трансляцію розважального контенту.

Уряд вирішив, що цьогоріч 29 серпня відбудеться велопробіг ветеранів війни за маршрутом «Ужгород - Маріуполь», а також тематичний забіг. Крім цього, планується традиційне покладання квітів в Києві біля стіни пам'яті. О 10:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання.

Державні службовці на День пам'яті захисників зобов'язані цього дня носити як елемент одягу зображення соняшника в місцях проведення заходів.

Кабмін зобов'язав Український інститут національної пам'яті, Український державний архів та Міністерство ветеранів цього дня опублікувати наукові праці і матеріали, присвячені вшануванню захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Релігійні організації мають провести панахиди за загиблими. Також обласним та Київській міській держадміністрації, Міністерству охорони здоров'я, Міністерству фінансів, Міністерству оборони, Міністерству внутрішніх справ і Міністерству у справах ветеранів доручено поліпшити соціальне, медичне та інші види обслуговування членів сімей загиблих захисників України та ветеранів війни.

Заходи будуть охороняти Національна поліція, Державна служба з надзвичайних ситуацій, Служба безпеки України (за згодою), обласні адміністрації.

Telegram Channel