Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Як дівчина шукала в Горохові… книгарню

Купити книги в Горохові можна лише в одного продавця на ринку.

Фото Читомо.

Як дівчина шукала в Горохові… книгарню

Юна гостя в редакцію «Горохівського вісника» потрапила помилково. Дівчина років 20-ти шукала в райцентрі книжковий магазин

«Хочу купити книги, щоб просто почитати», - пояснила.

Пам’ятаю,  як ще три десятки років тому за найпопулярнішими виданнями спозаранку шикувалися довжелезні черги, настільки люди різного віку любили читати. Велика книгарня «Каменяр» у Горохові знаходилася в одному з найзавидніших будинків, підручники й художня література не залежувалися у відділі універмагу, в кіосках, у книжковій крамниці, облаштованій згодом в тому ж приміщенні, що й редакція «районки».  До слова, саме цю адресу  шанувальниці чтива підказав всезнаючий гугл, звісно, не підозрюючи, що серед комп’ютеризації й ця книгарня була приречена на крах.  

Придбати книги в нашому провінційному містечку тепер зась.

Придбати книги в нашому провінційному містечку тепер зась.  Хіба що на ринку в єдиного їх продавця.  Духовний хліб нині не в моді. Чи вже й інтелект не в ціні?  Пригадалися слова котрогось мудрого чоловіка: «Світ без книги - світ дикунів».

А ще соромно й розповідати, як недавно ми шукали й знайшли лише в одному з десятків міських магазинів портрет Тараса Шевченка. Був він лише в «Скрині». Гарний дуже, оздоблений бурштином, тому не всім по кишені.  

…Без коментарів.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel