Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Суд покарав військового з Рівненщини, який підвищив себе у званні у військовому квитку

Чоловікові присудили штраф 8,5 тисяч гривень.

Фото pixabay.com.

Суд покарав військового з Рівненщини, який підвищив себе у званні у військовому квитку

Свою провину військовий визнав і уклав з прокурором угоду про визнання винуватості

На Рівненщині на чоловіка відкрили кримінальну справу через підробку документів. Адже окрім цього, він присвоїв собі звання «старший сержант» і уклав на три роки контракт у військовій частині, передає Горинь. Інфо з посиланням на «Суспільне«.

Реклама Google

На керівній посаді чоловік пробув трохи більше місяця. За даними слідства, військовий підробив дані у військовому квитку, коли перебував у частині в місті Дубно. Спершу він присвоїв собі звання «молодший сержант», «сержант», а потім і «старший сержант».

У лютому в обласний Терцентр комплектування та соцпідтримки на основі цього квитка на нього сформували особову справу, де вказали про його перебування у військовому званні «старший сержант».

Чоловіка звинуватили у підробленні та використанні підробленого документа.

Прибувши у військову частину в Оржів, військовий уклав контракт на 3 роки. Його влаштували командиром комендантського відділення. Ця посада комплектується лише особами сержантського складу і має відповідне грошове забезпечення. Пропрацював він там з 28 лютого по 3 квітня. Потому чоловіка звинуватили у підробленні та використанні підробленого документа.

Свою провину військовий визнав і уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. З лав ЗСУ звільнився і влаштувався охоронцем у супермаркет, а матеріальну шкоду в розмірі трохи більше тисячі гривень – відшкодував.

Упідсумку суд цю угоду затвердив і присудив чоловікові штраф у 8,5 тисяч гривень.

Telegram Channel