Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
У Мінську затримали діджеїв, які ввімкнули пісню Цоя «Перемен требуют наши серца»

Присутні почали підспівувати, багато людей підняли вгору руки з білими браслетами і стрічками.

ФОТО NEWS.TUT.BY

У Мінську затримали діджеїв, які ввімкнули пісню Цоя «Перемен требуют наши серца»

На організоване владою свято прийшли численні прихильники суперниці Олександра Лукашенка на виборах президента Білорусі Світлани Тихановської, влаштували флешмоб з стрічками і включили пісню Віктора Цоя «Перемен». Діджеїв заходу затримали

Відзначається, що всі шість майданчиків, відведених в Мінську для передвиборної агітації, 6 серпня виявилися зайнятими під міські заходи, пише Українська правда.

Через це Тихановська скасувала анонсований мітинг-концерт. Замість нього вирішили влаштувати невеликий флешмоб з білими стрічками на сімейному святі «Калейдоскоп творчості», організованому владою в Київському сквері.

На Тихановську чекали кілька тисяч осіб, але ні вона, ні представниці об'єднаних штабів Марія Колесникова і Вероніка Цепкало в назначений для флешмобу час не з'явилися. 

Пізніше стало відомо, що Голанов знайшовся в ізоляторі тимчасового утримання. Місцезнаходження Соколовського поки невідоме.

Однак близько 19:00 з звукопідсилювачів замість акордеона раптово зазвучала пісня групи «Кіно» Віктора Цоя «Перемен». Присутні почали підспівувати, багато людей підняли вгору руки з білими браслетами і стрічками.

Видання зазначає, що чоловіки чиновного вигляду, які розпоряджалися на святі, явно розгубилися і пропустили кілька куплетів пісні, але потім картинно вирвали дроти зі звукопідсилюючої апаратури, а ОМОН відтіснив усіх від сцени.

Люди в цей час скандували: «Перемен!», «Світла!», «Верам! Можам! Пераможам!» і «Живе Білорусь!»

Деякі вимагали продовження концерту, але явно мали на увазі пісні Цоя, а не запланованої владою радянської естради, бо коли через пів години полагодили пульт і ввімкнули записи, то люди почали скандувати: «Ганьба!».

Діджеї заходу з Палацу дітей та молоді Кирило Голанов і Владислав Соколовський повідомили, що їх звинуватили у зриві сімейного свята «брудною політикою» і сказали їм, що «вони вільні».

Через кілька годин правозахисний центр «Весна» повідомив, що обидва діджеї затримані.

Про інші затримання учасників акції не повідомляється.

Пізніше стало відомо, що Голанов знайшовся в ізоляторі тимчасового утримання. Місцезнаходження Соколовського поки невідоме.

Telegram Channel