Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Хомчак заявив про «необов'язковість» обліку неприцільних пострілів під час перемир'я

Хомчак стверджує, що після оголошення перемир'я повноцінних обстрілів у зоні ООС не було.

Фото Офісу Президента України.

Хомчак заявив про «необов'язковість» обліку неприцільних пострілів під час перемир'я

За словами головнокомандувача ЗСУ, в зоні ООС фіксують навіть поодинокі постріли, які «не долітають до наших позицій»

Головнокомандувач Збройних сил України Руслан Хомчак заявив, що поодинокі неприцільно постріли під час повного і всеосяжного перемир'я «можна було б і не враховувати». Він також закликав не плутати поодинокі постріли з повноцінними обстрілами, повідомили в Офісі президента, інформує «Дзеркало тижня».

За словами генерала, після оголошення перемир'я в зоні ООС не було жодного ворожого обстрілу. Але всі випадки порушення режиму тиша бойовиками російсько-окупаційних формувань задокументовано. У той час як раніше їх навіть не враховували.

«Раніше ми їх не фіксували взагалі. Вони неприцільні, вони не долітають до наших позицій», - заявив Хомчак.

«Раніше ми їх не фіксували взагалі. Вони неприцільні, вони не долітають до наших позицій. Але ми чітко визначилися, що не обманюємо нікого. У першу чергу суспільство, щоб всі розуміли, що відбувається. Взагалі їх можна було б не враховувати », - заявив Хомчак у ході спільного з президентом Володимиром Зеленським візиту до зони проведення операції Об'єднаних сил у п'ятницю, 7 серпня.

Читайте також: Зеленський заявив про ефективність перемир'я і рух до миру в Донбасі

З 00:01 понеділка, 27 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил почало діяти повне і всеосяжне припинення вогню, узгоджена учасниками Тристоронньої контактної групи 22 липня.

Заходами передбачено заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, застосування безпілотників, ведення снайперського вогню тощо.

Бойовики російсько-окупаційних формувань порушили перемир'я через 20 хвилин після його оголошення. За перший тиждень противник 14 раз порушив режим тиші.

У Кремлі відмовилися гарантувати додержання режиму тиші бойовиками, вкотре заявивши, що Росія нібито не є стороною конфлікту.

Telegram Channel