Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Медогляди для майбутніх першокласників попри карантин на Волині не скасовані

Діти мають пройти обстеження у певних лікарів перед початком навчального року.

Фото Суспільного.

Медогляди для майбутніх першокласників попри карантин на Волині не скасовані

Найперше потрібно визначити індекс Руф'є для того, щоб визначити у яку групу здоров’я дитина відноситься

Тривають медичні огляди дітей, які йдуть до першого класу. Попри карантин, їх не скасовували, - розповіла Суспільному заступниця директора Луцької міської дитячої поліклініки Наталія Кеда.

Заступниця директора Луцької міської дитячої поліклініки Наталія Кеде каже: «Медичні огляди для дітей не скасовували». Йдучи до першого класу, з її слів, обов’язково потрібно обстежити здоров’я дитини. Найперше потрібно визначити індекс Руф'є для того, щоб визначити у яку групу здоров’я дитина відноситься. Діти, які не мають медичних щеплень у колектив допускатися не можуть, - каже лікарка.

Реклама Google

Щоб не створювати скупчення людей і не чекати, приходити потрібно за записом. Щоб пройти вузькопрофільного спеціаліста, лікар-педіатр, або лікар сімейний дає електронне скерування. Отримавши це електронне скерування, батьки повинні записатися на прийом до вузькопрофільного спеціаліста на певну дату на певну годину, - каже заступниця директора Луцької міської дитячої поліклініки Наталія Кеда.

Діти, які оформляються до школи, проходять ортопеда, хірурга, окуліст і стоматолога. «Дітей приходить багато, бо не за горами школа, літо закінчується, але скупчення немає. Практично усі діти ідуть по запису», - розповідає педіатриня Оксана Литвин.

Діти, які оформляються до школи, проходять ортопеда, хірурга, окуліст і стоматолога. «Дітей приходить багато, бо не за горами школа, літо закінчується, але скупчення немає. Практично усі діти ідуть по запису», - розповідає педіатриня Оксана Литвин. Якщо ви проходили медогляд з дитиною у грудні чи жовтні минулого року, то він ще дійсний, бо має термін - 12 місяців з дня проходження, - каже заступниця директора Луцької міської дитячої поліклініки Наталія Кеда.

Нагадаємо, наприкінці червня міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що діти мають пройти обстеження у певних лікарів перед початком навчального року, зокрема отримати довідку про пробу Руф'є.

Telegram Channel