Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Росія використала Деркача для впливу на вибори в США: висновки контррозвідки

Представник п'ятої колони Кремля Андрій Деркач - частий гість у Москві протягом останніх років.

Фото Гордон.

Росія використала Деркача для впливу на вибори в США: висновки контррозвідки

Росія використала колишнього «регіонала», а нині позафракційного народного депутата Андрія Деркача, щоб очорнити кандидата в президенти США Джо Байдена

центру контррозвідки і безпеки Вільяма Еваніни, присвяченого діяльності противників США перед виборами, які пройдуть в країні восени цього року.

Заява Еваніни була опублікована на сайті організації, пише Обозреватель.

За його словами, нинішні дії Росії «узгоджуються з публічною критикою Москви» на адресу Байдена в ті часи, коли він ще був віце-президентом США, «за його роль в політиці адміністрації Барака Обами щодо України і підтримку антипутінської опозиції всередині Росії».

Як приклад Еваніна навів скандал навколо «плівок Деркача». На його думку, Деркач, який опублікував ці записи, є «проросійським українським парламентарем». Мета Деркача, на думку глави американського Наццентру контррозвідки і безпеки – «підірвати кандидатуру Байдена і позицію Демократичної партії».

У той же час позиції Трампа, за його словами, російська влада, навпаки, намагаються поліпшити.

У той же час позиції Трампа, за його словами, російська влада, навпаки, намагаються поліпшити.

«Деякі пов'язані з Кремлем особи також прагнуть підтримати кандидатуру президента Трампа в соціальних мережах і на російському телебаченні», - заявив глава американської контррозвідки.

Як раніше повідомлялось, що Деркач оприлюднив чергову «сенсацію» про Порошенка. У п'ятого президента нову порцію «плівок» назвали грубо змонтованим фальсифікатом. Різко щодо скандальних заяв екс-«регіонала» висловився також секретар РНБО Олександр Данілов: він назвав черові «плівки Деркача» потужною інформаційною російською агресією. А журналісти провели власний експеримент і показали, як просто можна сфальсифікувати подібний «компромат».

Telegram Channel