Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Ферму на Волині відвідують щовихідних майже 300 туристів

На площі 120 гектарів живе 210 голів благородних оленів.

Фото Суспільне.Волинь.

Ферму на Волині відвідують щовихідних майже 300 туристів

Ферма з благородними оленями розташована поблизу села Радовичі Турійського району

На площі 120 гектарів живе 210 голів благородних оленів, представлені 4-ма кров’яними лініями: англійською, східно-європейською, угорською та латвійською, пише Суспільне. У 18-му році фермерське господарство купило племінне поголів’я оленів кількістю 80 голів у Латвії. Тоді фермери з Волині були першими імпортерами оленя в Україну, - розповідає заступник директора Роман Гунчак.

На площі 120 гектарів живе 210 голів благородних оленів.

На Волині є ще одна оленяча ферма, - розповів начальник управління ГУ Держпродспоживслужби в області Анатолій Тимофіюк. «Це є новація. Є інший підхід до утримання, до проведення протиепідемічних заходів. На даний час у нас є фермерське господарство у Ківерцівському районі, яке утримує оленів у вольєрах», - каже чиновник.

Олені живуть у вольєрах. Самці відділені від самок. «Заходять до самок лише на період 2-3 місяці, поки триває гон. Двох самців на період гону закривати у клітці не можна, оскільки це може призвести до летального наслідку», - ділиться досвідом заступник директора фермерського господарства Роман Гунчак. Самця обирають за красою рогів. В умовах ферми роги оленям зрізають щороку, перед тим, як олень заходить до самок у вольєр.

Відвідувач оленячої ферми Ілля Біляшук сюди приїхав вперше. Каже, що йому цікаво побачити, як живуть олені, як виглядають, які вони.

У вихідні цю ферму відвідує майже 300 туристів, у будні відвідувачів - менше, - розповів заступник директора фермерського господарства Роман Гунчак.

Telegram Channel