Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Суддям дозволили видаляти футболістів з поля за «навмисний кашель в обличчя»

Такі дії підпадають під порушення, яке називається «використання образливих слів або жестів».

Фото ілюстративне.

Суддям дозволили видаляти футболістів з поля за «навмисний кашель в обличчя»

Арбітрам в Англії дозволили попереджати або навіть видаляти футболістів з поля за «навмисний кашель» в обличчя суперника чи офіційній особі на матчі

Про це пише Reuters.

Відповідні рекомендації надіслали арбітрам з Асоціації футболу Англії. Таким чином, правила змінюються у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Згідно із надісланими правилами, суддя повинен вживати заходів, якщо він «впевнений, що хтось навмисно і з близької відстані кашлянув в обличчя супернику або офіційній особі на матчі». Такі дії підпадають під порушення, яке називається «використання образливих слів або жестів».

Такі дії підпадають під порушення, яке називається «використання образливих слів або жестів».

Якщо ж інцидент був недостатньо серйозним для видалення, то арбітр може показати гравцю жовту картку — попередження. Також у документі зазначається, що судді не повинні карати за природній кашель і просити футболістів не плювати на футбольне поле.

Премію «Золотий мʼяч» найкращому футболісту Європи вперше в історії не вручатимуть. Організатори пояснили своє рішення винятковими обставинами, за яких відсутні справедливі умови для вручення призу.

Англійська Премʼєр-ліга наприкінці червня відновила матчі після перерви через коронавірус, але поки всі ігри проходять без глядачів. Футбольний клуб «Лідс Юнайтед» напередодні матчу проти «Фулхема» запустив маркетингову акцію — фанати можуть купити за 25 фунтів місце на стадіоні для свого картонного манекена із фотографією.

Telegram Channel