Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Погуляйко стверджує, що він не «черговий «пустоцвіт»

Погуляйко жорстко розкритикував місцеву владу.

Фото «Волинь.Правди».

Погуляйко стверджує, що він не «черговий «пустоцвіт»

«З «патріотизмом» на Волині трохи перегнули», – каже голова Волинської ОДА

Голова Волинської облдержадміністрації Юрій Погуляйко припускає, що певні політичні сили на Волині сприйняли його  «в штики» через те, що він «не йде на жодні авантюри і підлості». Про це він розповів в інтерв'ю «Волинь.Правді»

Нагадаємо, щойно стало відомо, що Погуляйка планують призначити головою Волинської облдержадміністрації, як на позачергову сесію терміново зібрали Волинську обласну та Луцьку міську раду, і депутати скеровували звернення до Президента проти такого призначення. Під час представлення у стінах ОДА проти Юрія Погуляйка проводили мітинги.

Погуляйко каже, що до свого призначення і прибуття на Волинь не зустрічався з жодними представниками політикуму, бо йому ніхто зустрітися не пропонував.

«Можливо тому, що вже знали про мою безкомпромісність у роботі, – припускає голова Волинської ОДА. – Адже на посаді першого заступника голови Луганської облдержадміністрації я починав дуже бурхливо, багатьох звільнив, провів повну реорганізацію. На Волині я такого не робив, але попав у немилість. Можливо, тому, що не йду на жодні авантюри і підлості. Можливо, на Волині цього не хотіли, а хотіли бачити покірного губернатора, чергового «пустоцвіта», який би підписував усі необхідні дозволи на хаотичне видобування бурштину, міді й інших корисних копалин, незважаючи на шкоду, яку може ця хаотичність принести для екології Волині загалом».

«Можливо, на Волині хотіли бачити покірного губернатора, чергового «пустоцвіта», який би підписував усі необхідні дозволи на хаотичне видобування бурштину, міді й інших корисних копалин, незважаючи на шкоду, яку може ця хаотичність принести для екології Волині загалом».

Погуляйко жорстко розкритикував місцеву владу і окремих народних депутатів від Волині за «подвійні стандарти».

«Ви можете собі уявити, що Міністерство закордонних справ України роками докладає колосальних зусиль, щоб відговорити владу Республіки Білорусь розробляти піщаний кар’єр недалеко від Шацьких озер, з білоруського боку кордону, а на Волині місцева влада дає «зелене світло» на розробку аналогічного кар’єру на Ковельщині – в кількох десятках кілометрів від системи Шацьких озер. Це не подвійні стандарти? – риторично запитує голова Волинської ОДА. – Це те саме, що вимагати від Європи ввести санкції проти Росії, а самим тим часом тишком-нишком вести торгівлю з окупантом. Вибачте, але не при мені землі на березі Світязя роздавалися «з царського плеча» гектарами «своїм» людям. Ті ж народні обранці, деякі від Волині, палець об палець не вдарили, щоб хоч якось вплинути на ситуацію. Я думаю, не потрібно пояснювати, чому».

Юрій Погуляйко стверджує, що «ті, кому не до вподоби його незалежна позиція», не знайшли на нього жодного реального компромату, окрім того, що він родом з Луганщини.

«На мою думку, з «патріотизмом» на Волині трохи перегнули. Потрібно розрізняти, хто захисник держави, а хто пристосуванець, – каже очільник виконавчої влади краю. – Хіба не картки  деяких народних депутатів, які неодноразово обирались від Волині голосували за «драконівські закони» 16 лютого, що стало початком війни в Україні, за перебування Чорноморського флоту Російської Федерації у Криму? Якщо людина з Донбасу, то це ще не означає, що вона не той українець. Так само, якщо вона російськомовна. Як україномовні так і російськомовні українці пліч-о-пліч в окопах боронили нашу Незалежність, і одні не є меншими патріотами, ніж інші. Хто насправді патріот Волині, а для кого це тільки місце для викачування грошей – не мені судити, хай волиняни дивляться по справах кожного, думають, і роблять свій вибір».

Погуляйко додає: «Проти мене багато й іншого бруду вилилося із підконтрольних місцевим «князькам» ЗМІ. Питаєте, як я сприйняв такий прийом? Спокійно. На щастя, мені на Волині є з ким працювати, є з ким порадитися і поділитися ідеями, є в кого попросити підтримки. А проплачені мітинги – вони, на жаль, завжди були, є і будуть, це не та річ, на яку варто витрачати увагу, енергію та сили. Краще зайнятися корисними для Волині справами. Як в народі кажуть: собаки гавкають, а караван йде».

Журналіст запитав також, де себе бачить Погуляйко після Волинської ОДА: в політиці чи в правоохоронній системі?

«Не виключаю, що в правоохоронній системі. Буду служити Україні. Але виключно там, де визначить Президент», – відповів посадовець.

Telegram Channel