Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Лукашенко наказав працевлаштувати мітингарів

Немає роботи — тож гуляй, дядьку, вулицями і проспектами. Тому я по-доброму прошу та попереджаю усіх: влаштуватися на роботу", — заявив Лукашенко під час зустрічі з міністрами.

Фото Суспільне.news.

Лукашенко наказав працевлаштувати мітингарів

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що учасники протестів на вулицях, переважно безробітними та в минулому мали проблеми із законом. Під час зустрічі з міністрами він наказав виявити всіх безробітних в країні та працевлаштувати їх

«Усі, хто сьогодні не працюють, мають бути вивчені та їм має бути запропонована робота. Основа всіх цих так званих протестувальників — люди з кримінальним минулим та, на сьогодні, безробітні. Немає роботи — тож гуляй, дядьку, вулицями і проспектами. Тому я по-доброму прошу та попереджаю усіх: влаштуватися на роботу», — заявив Лукашенко під час зустрічі з міністрами. Про це пише Суспільне.

«Немає роботи — тож гуляй, дядьку, вулицями і проспектами. Тому я по-доброму прошу та попереджаю усіх: влаштуватися на роботу», — заявив Лукашенко під час зустрічі з міністрами.

Він також застеріг бізнес від видачі підробних довідок про працевлаштування. «Все має бути чесно та порядно», — сказав Лукашенко.

Окрім того, президент Білорусі заявив, що найголовніше завдання в обставинах, що скалилися — убезпечити громадян, захист конституційного ладу та забезпечення нормального функціонування органів влади.

Що відомо

Міністерство внутрішніх справ Білорусі заявляє, що у ніч з 11 на 12 серпня на акціях протесту було затримано понад тисячу осіб. Тим часом біля слідчого ізолятора у Мінську збираються родичі затриманих, звіряючи списки. Доля цієї тисячі, так само як і доля ще кількох тисяч затриманих у перші дві доби протестів, лишається невідомою.

За попередніми результатами виборів, чинний президент Олександр Лукашенко має 80,08% голосів, його головна конкурентка Світлана Тихановська – 10,09%.

9 серпня у Міністерстві внутрішніх справ Білорусі заявили, що на акціях протесту було затримано близько 3 тисяч осіб.

Увечері 10 серпня у центрі Мінська та інших міст Білорусі люди знову вийшли на вулиці.

У цей вечір влада Білорусі підтвердила загибель одного чоловіка під час протестів у Мінську. Згідно з офіційною інформацією, він загинув, коли намагався кинути в силовиків вибухівку.

МОЗ Білорусі заявляє про понад 200 травмованих, ЗМІ — про 67 лише у Бресті.

Зранку 11 серпня стало відомо, що Тихановська виїхала до Литви. До того її 7 годин утримували в Білорусі.

Вона записала перше відеозвернення з поясненням причин свого від'їзду. У ньому наголосила, що «діти — це найважливіше, що є в нашому житті», і додала, що постала перед дуже складним вибором. Також Тихановська сказала, що на її рішення щодо припинення політичної боротьби не впливали ні друзі, ні рідні, ні штаб.

За кілька годин з'явилося ще одне звернення. У ньому опонентка Лукашенка закликала людей не виходити на акції. На відео видно, що вона зачитує заздалегідь підготовлену заяву.

У Мінську і ще понад десяти містах Білорусі третю ніч тривали масові акції протесту у зв'язку з оголошенням Олександра Лукашенка переможцем президентських виборів.

У Білорусі заборонили оптову та роздрібну торгівлю піротехнічними виробами на тлі протестів.

Під час масових акцій побили українського фотокореспондента і затримали 9 громадян України.

Зранку 11 серпня у Мінську кілька сотень жінок у білому одязі утворили ланцюг біля Комаровського ринку на знак солідарності з мирними демонстрантами, які постраждали від насильства силовиків. Міліція наказала їм розійтися.

Telegram Channel