Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Дружина білоруського опозиціонера таки змогла виїхати з Росії в Україну

Отакої!

Фото з Instagram Вероніки Цепкало.

Дружина білоруського опозиціонера таки змогла виїхати з Росії в Україну

Три години її тримали на прикордонному переході

Представниця об'єднаного штабу Світлани Тихановської Вероніка Цепкало покинула територію РФ і знаходиться в Україні.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на TUT.by та на Олексія Урбана - представника білоруського опозиціонера і чоловіка Вероніки Валерія Цепкала.

«Понад три години утримували вночі Вероніку Цепкало з дітьми на прикордонному переході Троєбортне під час переміщення по нейтральній смузі через «мітку в базі». Сам Валерій розцінив це як відвертий тиск на нього в зв'язку з політичною діяльністю. Ситуація викликала шок і обурення тисяч його прихильників. На цю мить Вероніка і діти вже знаходиться в безпеці в Україні «, - зазначив Урбан.

Понад три години утримували вночі Вероніку Цепкало з дітьми на прикордонному переході Троєбортне під час переміщення по нейтральній смузі через «мітку в базі».

Валерій Цепкало - колишній дипломат і екс-глава білоруського Парку високих технологій, хотів поборотися за крісло президента Білорусі. Однак ЦВК відмовилася реєструвати його кандидатом, пославшись на недостатню кількість достовірних підписів - менше 100 тисяч. При цьому, Цепкало передав до комісії майже 160 тисяч підписів, але зарахували йому трохи більше 78 тисяч.

Крім того, перевірка ЦВК показала, що дружина Валерія Цепкала не вказала, що у неї у власності є акції Пріорбанку. У ЦВК це назвали «істотною невідповідністю» вимогам до документів кандидата.

Цепкало подав до Верховного суду скаргу на рішення ЦВК про відмову в реєстрації. Верховний суд постанову комісії про відмову в реєстрації Цепкало кандидатом в президенти вирішив залишити без змін.

В кінці липня стало відомо, що Валерій Цепкало покинув країну разом з двома синами. Як розповіла його дружина, таке рішення було прийнято тому, що Валерія збиралися затримати, а її позбавити батьківських прав. Валерій Цепкало спочатку поїхав до Росії, потім в Україну, напередодні основного дня виборів він був у Варшаві.

9 серпня стало відомо, що Вероніка Цепкало виїхала з Білорусі в Росію. На виборах президента РБ вона голосувала в Москві.

У Білорусі з 9 серпня тривають акції протесту проти результатів виборів президента. За офіційними даними, Олександр Лукашенко здобув перемогу, але опозиція наполягає, що реальним переможцем стала Світлана Тихановська.

Акції протесту в Білорусі жорстоко розганяють силовики. Є загиблі і поранені.

Telegram Channel