Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Посол Білорусі у Словаччині підтримав протести проти режиму Лукашенка (Відео)

Невже процес пішов?

Фото pravda.com.ua

Посол Білорусі у Словаччині підтримав протести проти режиму Лукашенка (Відео)

Зокрема, заявив, що шокований розповідями про катування і побиття громадян своєї держави

Перший білоруський дипломат, посол Білорусі у Словаччині Ігор Лещеня, публічно виступив з підтримкою протестів у Білорусі через невизнання результатів президентських виборів та звинуватив владу у катуваннях.

Як пише «Європейська правда» з посиланням на TUT. BY, про це йдеться у його відеозверненні.

На TUT. BY на одному з фото місива з синців і крові ми впізнали однокласника моєї доньки, який точно ніколи не був серед баламутів...

«Як і всі білоруси, я шокований розповідями про катування і побиття громадян моєї країни. На TUT. BY на одному з фото місива з синців і крові ми впізнали однокласника моєї доньки, який точно ніколи не був серед баламутів... Сотні моїх співвітчизників відчули на собі, що низка представників правоохоронних органів повною мірою відродили традиції НКВС у толерантній європейській Білорусі ХХІ сторіччя», - зазначає дипломат.

Посол зазначає, що представників МЗС, які захищають інтереси країни за кордоном, часто прирівнюють до силовиків, і силовики прагнуть не допустити втручання у внутрішні справи країни ззовні.

«Але я точно знаю що ключові складові сильної, згуртованої держави, непіддатливої до впливу ззовні - це повага до волі народу, його мови, історії та культури. У Словаччині я представляю Білорусь та її народ, який, згідно з Конституцією, є єдиним джерелом влади в країні. 

Я солідарний з тими, хто вийшов на вулиці білоруських міст з мирними демонстраціями, щоб їхній голос почули. Як вихідець з міста Жодино, я з вами, працівники  «БелАЗу» і «Ковальського заводу важких штамповок»! Я щиро сподіваюся, що майбутнє моєї країни буде формуватися з урахуванням позицій усіх прошарків населення і представників різних політичних сил. Білоруси вистраждали це право», - заявив Ігор Лещеня.

 

Telegram Channel