Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині з початку року знешкодили майже 800 старих боєприпасів

На небезпечні знахідки люди натрапляють у різних місцях - у лісах, на полі та відкритих територіях.

Фото Управління ДСНС України у Волинській області.

На Волині з початку року знешкодили майже 800 старих боєприпасів

Лише протягом минулого тижня піротехнічними підрозділами ДСНС Волині вилучено та знищено 21 застарілий боєприпас - 3 артилерійських снаряди, 7 мінометних мін та 11 ручних гранат часів Другої світової війни

Ці боєприпаси виявлені у  селах Риковичі Іваничівського, Сапогів Ківерцівського, Седище Старовижівського районів та місті Ківерці.

Загалом, з початку року на Волині, зафіксовано 792 випадки  виявлення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

На небезпечні знахідки люди натрапляють у різних місцях - у лісах, на полі та відкритих територіях. Загалом, з початку року на Волині, зафіксовано 792 випадки  виявлення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн.

 Рятувальники наголошують, що при знаходженні боєприпасів або схожих на них предметів не можна їх навіть торкатися, а тим більше намагатися перенести. У жодному разі не користуватися поблизу засобами зв’язку, це може спровокувати вибух. Про можливу небезпеку треба повідомити оточуючих та негайно поінформувати оперативні служби за телефонними номерами «101» та «102». 

Пам'ятайте, вилучення та знешкодження  боєприпасів можуть здійснювати лише відповідні фахівці – піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Джерело: Управління ДСНС України у Волинській області.
Telegram Channel