Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
У ці хвилини тисячі працівників білоруських підприємств мітингують у виробничих цехах (Відео)

Вдень білоруси виходять на мирні акції з квітами і стають в «ланцюжки солідарності».

Фото dw.com.

У ці хвилини тисячі працівників білоруських підприємств мітингують у виробничих цехах (Відео)

Люди протестують проти застосування насильства до демонстрантів, незаконних затримань і проти фальсифікації результатів виборів

У Білорусі почалися стихійні мітинги на підприємствах у зв'язку з масовими громадянськими протестами в країні, інформує mind.ua.

Реклама Google

Робочі одного з найбільших будівельних підприємств країни – МАПІД – вийшли на вулицю перед заводом.

У Мінську, за даними «Інтерфаксу», телеграм-каналів і очевидців, мітингують співробітники «Бєлмедпрепарати», «Кераміна», будівельники різних компаній.

На «Кераміні» вийшли з протестом близько 400 осіб, в тому числі начальники цехів і керівництво маркетингового відділу.

Проти насильства виступили медики 1-ої і 6-ої міських клінічних лікарень, міської стоматологічної поліклініки №1. Влаштувати протест планують і співробітники швидкої допомоги.

Робочі одного з найбільших будівельних підприємств країни – МАПІД – вийшли на вулицю перед заводом, повідомляє телеграм-канал Nexta

Близько 11 години на вулиці Макаєнка у будівлі «Білтелерадіокомпанії» зібралися жінки в білому одязі з квітами і плакатами. Через дорогу дівчат підтримали будівельники з місцевою будівництва.

Працівники Білоруської державної філармонії в Мінську вийшли на протест і виконали пісню «Магутни Божа», яка вважається неофіційним гімном Білорусі. Перед Національним художнім музеєм також проходить спонтанна акція.

У центрі Мінська католики і православні вийшли на молитву на площу біля Свято-Духова собору.

Пізніше учасники протесту зібралися і біля будівлі державного телеканалу ОНТ.

До страйків у Білорусії закликає опозиція. Після оголошення перших офіційних підсумків президентських виборів в країні, з вечора 9 серпня в десятках міст проходять акції протесту, які супроводжуються зіткненнями з міліцією і затриманнями.

Нагадаємо, до Лукашенка їде колона силовиків з Росії.

Telegram Channel