Курси НБУ $ 39.00 € 42.16
Бутусов: За тиском на «Схеми» може стояти Портнов, який виконує політичні завдання Зеленського

Юрій БУТУСОВ.

Фото patrioty.org.

Бутусов: За тиском на «Схеми» може стояти Портнов, який виконує політичні завдання Зеленського

Після підпалу автомобіля співробітника програми «Схеми» Володимир Зеленський має не просто «взяти під контроль» розслідування, а врешті решт зробити вибір – чи він на боці суспільства, чи на боці бандитів і терористів. Про це пише на своїй сторінці у мережі Facebook головний редактор видання «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов

«Я пам'ятаю, як при режимі Януковича неугодним бандити палили машини. Я пам'ятаю, як демонстративно стежили спецслужби за неугодним журналістом Георгієм Гонгадзе, якого викрали і вбили через місяць після його відкритого листа з проханням захистити від погроз правоохоронців», - нагадав Бутусов.

Тому я цілком серйозно попереджаю президента Володимира Зеленського, що все це ваша особиста відповідальність

«Тому я цілком серйозно попереджаю президента Володимира Зеленського, що все це ваша особиста відповідальність:

- Підпал машини програми «Схеми»;

- просвердлення стелі в квартирі журналіста;

- відкрите стеження за журналістами «Схем» співробітників Управління Держохорони, підлеглого безпосередньо президенту Зеленському;

- Погрози і публікація особистих даних співробітників програми «Схеми» Андрієм Портновим, якого запрошували 18 листопада 2019 го року відкрито в ваш Офіс президента з питань «свободи слова», - перераховує Бутусов.

За його словами, весь цей ланцюжок подій показує - проти програми «Схеми» проводиться масштабна кампанія, всі деталі якої приховані від загалу, але яка безумовно представляє величезну загрозу безпеці та життю журналістів. «І до цієї кампанії може бути причетний Портнов - який співпрацює з вашою командою і реалізовує деякі ваші політичні завдання, пане президенте», - пише Бутусов.

Він наголошує, що Зеленський має зробити все, щоб забезпечити безпеку журналістів, почати розслідування за фактом погроз журналістам і наказати нарешті своїй охороні не перешкоджати зйомкам.

«Сьогодні не встановлені державою бандити відкрито погрожують не тільки програмі «Схеми» - це удар по всій журналістській спільноті, і ви, пане президенте, повинні однозначно показати - ви на стороні бандитів і терористів, або на стороні громадянського суспільства. Від вашої реакції залежать рішення всіх підлеглих вам правоохоронних органів, а можливо і життя людей, які зазнають нападів», - наголошує журналіст.

Telegram Channel