Курси НБУ $ 39.78 € 42.31
У Нововолинську сховища не готові для використання

У місті шахтарів сховища далекі від ідеалу (фото ілюстративне).

Фото ztv.zp.ua.

У Нововолинську сховища не готові для використання

Це з’ясували після перевірки стану захисних споруд цивільного захисту

Працівники відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення  та Новововолинського МВ УДСНС у Волинській області перевірили 7 із 15 захисних споруд цивільного захисту, які є у місті. З них стан готовності: 1 – «готова», 5 – «обмежено готова», 1 – «не готова», інформує Нововолинська міська рада.

Згідно Кодексу цивільного захисту України, статті 20 п.15 суб’єкт господарювання повинен забезпечити дотримання вимог законодавства щодо створення, зберігання, утримання, використання, та реконструкції захисних споруд цивільного захисту. Згідно зі статею 32 п.8 утримання захисних споруд цивільного захисту у готовності до використання за призначенням здійснюється суб’єктами господарювання, на балансі яких вони перебувають.

За результатами оцінки стану готовності складається акт оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту.

Відповідно до Наказу МВС України № 579 від 09.07.2018 року  «Про затвердження вимог з питань використання та обліку фонду захисних споруд цивільного захисту» для забезпечення готовності захисних споруд до використання за призначенням  їх балансоутримувачі здійснюють оцінку стану їх готовності, організовують періодичні огляди стану захисних споруд, перевірку працездатності їх основного обладнання, планують і проводять технічне обслуговування обладнання та систем життєзабезпечення захисних споруд.

За результатами оцінки стану готовності складається акт оцінки стану готовності захисної споруди цивільного захисту.

Оцінка стану готовності захисних споруд здійснюється щороку з метою виявлення недоліків у стані утримання та експлуатації захисних споруд, передбачення заходів щодо приведення захисної споруди в готовність до використання за призначенням.

Telegram Channel