Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Справа Коломойського: НАБУ та ФБР уклали таємний меморандум

Ігор КОЛОМОЙСЬКИЙ.

Фото УП.

Справа Коломойського: НАБУ та ФБР уклали таємний меморандум

Між НАБУ та ФБР у справі Ігоря Коломойського і ПриватБанку існує секретний меморандум про співпрацю

Про це повідомив на підсумковій пресконференції директор НАБУ Артем Ситник.

Він зазначив, що зацікавлені особи намагалися через суд добитися оприлюднення меморандуму, однак їм це не вдалося.

«З приводу ПриватБанку – це справа ключова, і тому ми повністю усвідомлюємо свою відповідальність по цій справі. Наші американські колеги достатньо давно її розслідують. Своїми силами й навіть набагато раніше почали, ніж ми», - повідомив Ситник.

З приводу ПриватБанку – це справа ключова, і тому ми повністю усвідомлюємо свою відповідальність по цій справі. Наші американські колеги достатньо давно її розслідують. Своїми силами й навіть набагато раніше почали, ніж ми.

«Єдине, що я можу розголосити – це те, що у нас давно вже підписаний Меморандум про співпрацю з ФБР. Дуже деякі окремі люди хотіли його почитати. Навіть цілий позов з’явився в Окружному адміністративному суді міста Києва, де просили зобов’язати Окружний суд нас цей меморандум показати громадським організаціям. Але якимось дивом це рішення не набрало чинності. Тому ми цей Меморандум не показували громадським організаціям. Співпраця так є, вона достатньо тривала, але розкриття цієї інформації – в мене немає таких повноважень, і все це відбувається по згоді двох сторін – учасників Меморандуму. На сьогодні це єдине, що я можу сказати», - зазначив директор НАБУ.

«Ви знаєте, який обсяг був транзакцій, я вже казав неодноразово, це, мабуть, найскладніша справа, яку я взагалі бачив у своїй професійній кар’єрі. Відбувались певні події на території США, але це також результат дуже тривалої роботи», - зауважив Ситник.

Як відомо, 4 серпня У Клівленді та Маямі ФБР прийшло з обшуками в офіси фірми, власником якої є зокрема український олігарх Ігор Коломойський. 6 серпня стало відомо, що Міністерство юстиції США домагається конфіскації нерухомості на 70 мільйонів доларів, яка є власністю Ігоря Коломойського та його партнера Геннадія Боголюбова.

У двох поданнях федеральних прокурорів у суді в Маямі йдеться про звинувачення, що мільярдери відмивали у США гроші, привласнені з українського ПриватБанку, яким вони володіли до націоналізації.

Джерело: Прямий.
Telegram Channel