Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Одеська єпархія оголосила флешмоб на підтримку юного співака з Турійська (Відео)

Скандал на дитячому Євробаченні.

Фото: То є Львів.

Одеська єпархія оголосила флешмоб на підтримку юного співака з Турійська (Відео)

12-річному Максиму Ткачуку, який виконував відому радянську військову пісню «Смуглянка» на конкурсі в Лондоні, відмовили в участі в Нацвідборі на дитяче Євробачення, незважаючи на те, що хлопчик-сирота лідирував в онлайн-кастингу

Учора стало відомо, що Максима Ткачука відсторонили від участі у нацвідборі згідно з підпунктом «г» пункту 3.4 Положення про національний відбір на участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення-2020:
«Г) не здійснював концертну діяльність, виступи, участь у будь-яких публічних і/або приватних заходах, організованих державними органами, установами, господарюючими суб'єктами і т.д. країни-агресора або на території країни-агресора, в Автономній Республіці Крим та / або на окупованій території України після 15.03.2014 і не планує, не здійснюватиме анонсів відповідних (ого) виступів (в) як в період до і під час проведення відбору, так і в період після відбору до дати фіналу Міжнародного конкурсу». 

Запишіть, будь ласка, коротке відео «Максим, ми з тобою» і «Максима на Євробачення» і відправляйте на номер +380730171000.

З YouTube нацвідбору зникло відео, в якому Максим Ткачук виконав пісню «Джамайка» українською мовою. 

Це рішення викликало неабияку дискусію в соцмережі. 

«Неймовірна історія 12-річного юнака з Волині Максима Ткачука, який здобув перемогу відразу в трьох номінаціях престижного пісенного конкурсу Stars of the Albion в Лондоні і виявився після повернення додому під обурливим гнітом недобросовісних ЗМІ, викликала великий резонанс в нашому суспільстві, - йдеться на сайті Одеської єпархії УПЦ МП.

– Одеська єпархія, з благословення Владики Митрополита Агафангела, надала допомогу і підтримку Максиму. Талановитий хлопчик завдяки наданій допомозі виступав на різних концертах, в тому числі і грандіозному концерті, приуроченому державного свята Хрещення Русі. В даний час Максим подав заявку на участь у Національному відборі пісенного конкурсу «Дитяче Євробачення-2020» і записав відеоролик, який був виставлений на каналі відбору і набрав 12000 лайків. Однак, НСТУ зняла з участі Максима Ткачука в Нацвідборі, тим самим проявивши неповагу до молодої талановитої дитини – громадянина України.

Ми просимо всіх наших глядачів, передплатників і всіх небайдужих громадян України підтримати талановитого хлопчика Максима Ткачука. Запишіть, будь ласка, коротке відео «Максим, ми з тобою» і «Максима на Євробачення» і відправляйте на номер +380730171000.

Давайте разом ще раз доведемо нашій країні, що ми Добром зможемо об'єднати нашу рідну Україну!» – йдеться у дописі Одеської єпархії. 

Нагаємо, конкурс Stars of the Albion в Лондоні, заснований росіянкою  Євгенією Терентьєвою. Максим Ткачук заспівав радянську військову пісню «Смуглянка» та під час виступу був одягнений в радянську форму, а також «Синю вічність» Мусліма Магомаєва і «Souvenir» Деміса Руссоса. Українських пісень він там не виконував. «Мені натякнули, що через пісню«Смуглянка». З телеканалу ніхто не набирав і нічого не пояснив. Я б хотіла у них запитати, щоб вони мені особисто сказали чому. Дитина набрала більше 12 тисяч голосів, і більше 30 тисяч переглядів. Якщо правда, що через «Смуглянку», то я не знаю, тоді в нашій країні взагалі капець», – прокоментувала ситуацію бабуся хлопчика пропагандистському виданню «Страна.ua».

Telegram Channel