Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Обрали нового керівника партії «Сила і Честь» на Волині

Роман Карпюк: «Розбудову партії я хочу вести так, щоб потім не було соромно дивитися в очі волинянам».

Волинь-нова

Обрали нового керівника партії «Сила і Честь» на Волині

Партія братиме учать у місцевих виборах

Волинську обласну організацію партії «Сила і Честь» очолив Роман Карпюк, заступник голови Волинської обласної ради, колишній активний член партії «Батьківщина».

Про це розповів на пресконференції у Луцьку член політради партії, уродженець Волині, народний депутат України ІІ скликання, генерал-лейтенант у відставці Олександр Скіпальський.

Пресконференція відбулася у вівторок, 18 серпня, у Луцьку одразу після закінчення позачергової конференції Волинської обласної організації партії «Сила і Честь».

У роботі конференеції брали участь близько 40 делегатів з Луцька, Ковеля, Нововолинська, Володимира-Волинського, Любомля, Горохова та інших населених пунктів Волині. Були й запрошені гості.

 

 За словами Скіпальського, з обранням на керівну посаду на Волині Романа Карпюка партія сподівається отримати у краї нове дихання, оскільки попередній склад організації виявився недієвим. Кандидати від партії, яку очолює Ігор Смешко, будуть брати участь у місцевих виборах на Волині.

Обрати Карпюка головою партії на Волині рекомендувала політрада партії «СіЧ». Роман Карпюк був запрошений на з’їзд партії в Київ, де зустрічався з головою «СіЧі».

«Роботу з розбудови партії я хочу вести так, щоб допомогти своїм землякам, аби потім не було соромно дивитися в очі волинянам».

«При розмові з Ігорем Петровичем Смешком я зрозумів одне, – каже Роман Карпюк. – Головне, щоб кожен українець повірив у себе і щоб була цивілізована передача влади. В нас партія консервативна, вона виступає за традиційні цінності, і всі ті надбання, які були при минулих урядах, щоб вони використовувались на користь України. Щоб не було в нас випадкових людей. Щоб люди, які беруть на себе відповідальність за долю України, якогось міста, об’єднаної громади чи області, були добре підготовлені, мали досвід і опиралися на досвід попередніх поколінь і попередньої влади. При всіх владах було щось добре і щось погане. Але треба, щоб те добре не забувалося і щоб ми на голому місці не починали».

 

 Щодо того, чи вдасться за короткі терміни до місцевих виборів розбудувати партію в області, Роман Карпюк каже: «Я маю велику відповідальність на Волині. Тому що я тут народився, на Волині живуть всі мої родичі, звідси я не збираюсь виїжджати. І роботу з розбудови партії я хочу вести так, щоб допомогти своїм землякам, аби потім не було соромно дивитися в очі волинянам».

Як відомо, Роман Карпюк був активним членом партії «Батьківщина». Однак стосунки з цією політичною структурою в нього припинилися у 2016 році, коли його виключили з партії.

Я кажу: «Я виконую вказівки керівництва партії». Мені ж відповідають: «Ми ще змінимо і Юлію Володимирівну, якщо вона буде такі вказівки давати».

Про цей період Роман Карпюк розповідає: «Нас, 9 депутатів, які проголосували за створення підприємства «Волиньприродресурс», виключили з партії. Це було зроблено на догоду олігархічним структурам, які хотіли прибрати до рук і продовжувати незаконний видобуток бурштину і торфу на Волині. Ми повністю витримали всі статутні документи. Я звертався з апеляцією до керівництва «Батьківщини», щоб нас поновили в партії. Питаю: «Ми нічого не порушили, чого нас виключають?» – «Ви вказівок не дотримались». Коли Юлія Володимирівна (Тимошенко. – Ред.) після місцевих виборів 2015 року казала мені вести перемовини з усіма політичними структурами для формування керівництва в області, я виконав усі її вказівки, провів перемовини і домовився з усіма політичним структурами. В нас тоді мало бути 9 голів районних рад і ще 4 заступники. Але деякі олігархи вирішили питання в центральному керівництві партії, поламали абсолютно всі домовленості. Я кажу: «Я виконую вказівки керівництва партії». Мені ж відповідають: «Ми ще змінимо і Юлію Володимирівну, якщо вона буде такі вказівки давати». Тож у 2016 році мене виключили з партії, і жодних стосунків з партією «Батьківщина» з того часу я не маю».

Олександр Скіпальський розповів, що партія «Сила і Честь» виступає проти панування в Україні олігархів.

«Якщо наша політична партія прийде до влади, то ми реально ліквідуємо олігархічний режим як соціальне зло, – запевнив член політради «СіЧі». – Тому що в жодній державі світу, де правлять олігархи, народ не живе достатньо багато. Наша опора – це середній клас. Рівноправний бізнес, без жодної адміністративної протекції. Не буде казнокрадів, олігархів, які живуть за рахунок влади, бюджету і обирання людей».

«На полі боротьби, на виборах, наша позиція буде звичайно проти позиції пана Палиці».

Відповідаючи на запитання, чи буде партія «Сила і Честь» координувати на виборах свої дії з партією «За майбутнє», яку очолює Ігор Палиця, обидва учасники пресконференції зазначили, що «СіЧ» висуватиме своїх кандидатів у депутати місцевих рад і на голів територіальних громад, ні з ким не домовляючись, а вже за підсумками виборів визначатиметься, з ким співпрацювати.

«На полі боротьби, на виборах, наша позиція буде звичайно проти позиції пана Палиці. Але якщо вже оберуть, то що ж: закон є закон. Якщо людина на посаді, вона вже обрана, то те, що вона робить для держави, ми підтримуємо», – сказав Олександр Скіпальський.

«На сьогодні все залежить від волинян, яким буде їхній вибір, – додав Роман Карпюк. – Наша політична сила співпрацюватиме з усіма, хто буде працювати на користь Волині і відстоювати інтереси волинян. Яка складеться ситуація після виборів, будемо вести перемовини з усіма партійними осередками, крім «Опозиційного блоку». Якщо будуть сили проросійські, які працюють на агресора, ми з тими силами абсолютно жодних перемовин вести не будемо».

Telegram Channel