Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
«Повторний арешт картин Порошенка – це наслідування Зеленським стилістики Путіна»

«Це відбувається у цілковитій стилістиці Путіна, яку наслідує Зеленський і його оточення».

Фото ЄС.

«Повторний арешт картин Порошенка – це наслідування Зеленським стилістики Путіна»

Як відомо, 26 травня Петро та Марина Порошенки відкрили виставку картині з родинної колекції в Музеї Гончара. Після цього до музею з обшуками увірвалися спецпризначенці Державного бюро розслідувань, зламавши двері

Картини з колекції родини Порошенків знову під арештом. Відповідне рішення Печерський райсуд Києва ухвалив повторно 10-го серпня. Про це на брифінгу повідомили адвокати п'ятого президента, інформує кореспондент «5 каналу» Марія Писаренко.

Адвокати заявляють, прокуратура надала подання із процесуальними порушеннями. Замість арешту 43-х картин всесвітньо відомих художників, до відповідальності мали притягнути силовиків, які штурмом зайшли всередину музею і при цьому виламали двері

Рішення Печерського суду про повторний арешт картин з колекції Петра Порошенка, який вже був визнаний незаконним в апеляційній інстанції, свідчить про те, що в Офісі президента не готові визнавати свої помилки і «давати задню», – вважає адвокат Ілля Новіков. Він зауважує, що це відбувається у цілковитій стилістиці Путіна, яку наслідує Зеленський і його оточення.

«Тобто важливо не те, що вирішив Печерський суд, а те, що Офіс Генпрокурора, звісно в координації з іншими структурами, вирішили продовжити те, що вони почали».

«Сама собою ситуація, коли Печерський суд повторно приймає рішення про арешт майна по скандальній справі, по якій рішення одного разу було визнане повністю незаконним апеляційним судом , – це не сенсація. З моєї точки зору, важливо в цій ситуації те, що після того грандіозного скандалу, який був у першій половині літа і який закінчився фактичною капітуляцією Офісу Генерального прокурора в тому ж Печерському суді, коли вони відмовилися від своєї позиції в суді. Ті самі люди, той самий прокурор йде повторно з цим новим клопотанням про арешт майна», – зауважив адвокат.

«Тобто важливо не те, що вирішив Печерський суд, а те, що Офіс Генпрокурора, звісно в координації з іншими структурами, вирішили продовжити те, що вони почали», – зазначає Новіков.

«Очевидно, що в Офісі президента України змінилась людина, яка відповідає за координацію з правоохоронними структурами і конкретно за серію справ проти Порошенка. Раніше це був Смірнов, очевидно, що за результатами його роботи було визнано, що він не справляється. І очевидно з того, що ми спостерігаємо, на це місце був призначений Татаров. І першою ж дією було те, що ті люди, які займались кілька місяців цими провадженнями і повністю себе скомпрометували, вони залишені робити цю роботу. І те, що їм було сказано, що треба було піти і доробити. Те, що не вийшло з картинами, тоді виправте, тому що ми не можемо визнати свою помилку. Ось це найнебезпечніша річ. Це стосується і перетворення в Білорусь, це стосується стилістики Путіна, коли керівник сам не визнає свої помилки і фактично підлеглим забороняє визнавати свої помилки. Забороняє давати задню», – зазначає адвокат Порошенка.

«Звісно, що всі рішення, які будуть ухвалюватися в такому ключі, будуть оскаржуватися. Це для нас рутинна ситуація. Я думаю, що з цим новим арештом буде те саме, що й з попереднім. Це може зайняти кілька тижнів, місяців, але результат буде той самий», – переконаний Новіков.

Telegram Channel