Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У фейковий справі  «Роттердам+» найбільше зацікавлений Коломойський  - колишній голова НКРЕКП Дмитро Вовк

Дмитро Вовк.

Фото Гордон.

У фейковий справі «Роттердам+» найбільше зацікавлений Коломойський - колишній голова НКРЕКП Дмитро Вовк

Головною зацікавленою особою у так званій справі «Роттердам +» є олігарх Коломойський з його металургійними підприємствами, однак у НАБУ про це говорити не хочуть. Натомість намагаються перекласти відповідальність на уряд - так прокоментував ексголова НКРЕКП Дмитро Вовк заяви директора НАБУ Артема Ситника в інтерв‘ю «Українській правді»

Дмитро Вовк також зазначив, що немає жодної експертизи, яка б доводила збитки у цій справі. А подальше затягування розслідування призведе тільки до марного витрачання державних коштів.

 «Експертиза за весь період дії формули, як стало відомо самій «Українській правді», встановила відсутність збитків для споживачів/держави, а відповідно і законність рішень НКРЕКП. До слова, пан Ситник продовжує тактику приховування невигідних для себе експертиз, про що ще минулого року писало delo.ua», - пише Вовк.

Експертиза за весь період дії формули, як стало відомо самій «Українській правді», встановила відсутність збитків для споживачів/держави, а відповідно і законність рішень НКРЕКП.

Він також зауважує, що міжнародні запити, які начебто подали детективи НАБУ, це спосіб затягнути розслідування. «Щодо міжнародних запитів. На поверхні є як мінімум кілька протиріч. Ви самі визнали  – відповіді від інших країн може взагалі не бути! Дивно, що не звинуватили інші країни. Хоча, якщо експертизи свідчать про відсутність збитків, то користі від таких міжнародних запитів не більше НУЛЯ», - вважає ексголова НКРЕКП.

Дмитро Вовк також звертає увагу на те, що призупинення досудового розслідування маскує його безперспективність. «Щодо призупинення справи «Роттердам+» – найкраще про цю техніку висловилась суддя ВАКС Віра Михайленко 23 червня 2020 для Юридичної газети: «Зупиненням досудового розслідування маскується його подальша змістовна неспроможність – коли підозра була пред'явлена, проте слідчими діями не підтверджується обвинувачення, а тому досудове розслідування заходить у глухий кут», - цитує він.

Дмитро Вовк наголошує, що подальше розслідування НАБУ у цій справі врешті решт тягне за собою і відповідальність президента Зеленського, який підписав у Меморандумі з МВФ застосування аналогічної формули ціноутворення на енергоресурси.

«Підсумовуючи, маємо 2 шляхи:

 - продовжувати витрачати бюджетні кошти на амбіції керівництва НАБУ (а такі витрати вже сягнули майже 100 млн грн) та задля створення видимості об'єктивності продовжувати театр абсурду  – проводити обшуки в Офісі президента щодо підпису Зеленського під «Амстердам+», тероризувати запитами МВФ 

або

- набратися сил та сміливості прийняти законне рішення – закрити фейкову справу «Роттердам+» через відсутність доказів та сплив розумних строків», - резюмує Дмитро Вовк.

Джерело: УП.
Telegram Channel