Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Росія дійсно поставила ультиматум щодо Донбасу – Леонід Кравчук

Леонід Кравчук очолює українську делегацію в ТКГ.

Фото Главком.

Росія дійсно поставила ультиматум щодо Донбасу – Леонід Кравчук

Голова української делегації в Тристоронньої контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук підтвердив, що Росія поставила ультиматум Україні. Про це він заявив в ефірі телеканалу «Україна 24»

За його словами, під час останнього засідання ТКГ російська делегація дійсно висунула вимогу, щоб Верховна Рада України змінила постанову про призначення місцевих виборів 2020 року.

«Нібито в українському законі відступили від Мінських угод, від «формули Штайнмайера».

Реклама Google

«Вони поставили це питання», – підтвердив Кравчук.

«Нібито в українському законі відступили від Мінських угод, від «формули Штайнмайера». Це була головна причина. Я вам скажу більше, яке б питання вони не обговорювали – і це було в робочих групах, і вже вчора на спільній дискусії в ТКГ – будь-яке питання вони завершували так: ми можемо погодитися, але обов'язково, щоб було записано, що цей документ, який ми погоджуємо, вступить в силу тільки після того, коли Верховна Рада прийме рішення і закон, або зміст закону буде відповідати Мінським угодами, які існували до домовленостей», – зазначив Леонід Кравчук.

Він також заявив, що має завдання від української влади «зняти будь-які можливі блокування, якщо це не стосується суверенітету, державної незалежності України та територіальної цілісності».

Telegram Channel