Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
До волинянин і рівнян повертається супердербі: «Верес» гратиме проти «Волині» у Першій лізі

Уболівальники зі стажем про ці поєдинки розповідають із захопленням.

Фото football24.ua.

До волинянин і рівнян повертається супердербі: «Верес» гратиме проти «Волині» у Першій лізі

Це протистояння між сусідами за напругою колись було не гірше, ніж матчі «Динамо» і «Шахтаря». Навіть автобуси клубні уболівальники перекидали

«Верес» (Рівне) пробився в Першу лігу! У перехідних матчах спочатку команда вдома з рахунком 2:0 обіграла «Черкащину» (Черкаси), яка замкнула турнірну таблицю Першої ліги. А в другому поєдинку була зафіксована нічия 1:1.

У другій лізі в своїх групі рівняни були третіми.

Нагадаємо, «Верес» посів 6-те місце в Українській Прем’єр-лізі сезону 2017/18, а потім понизився в Другу лігу після об’єднання з ФК «Львів». Тепер у Першій ліз на нас чекає супеволинське дербі: «Волинь» – «Верес», адже лучани не змогли потрапити до УПЛ, фінішувавши лише на 5-му місці.

«Верес» посів 6-те місце в Українській Прем’єр-лізі сезону 2017/18, а потім понизився в Другу лігу після об’єднання з ФК «Львів». Тепер на нас чекає супеволинське дербі: «Волинь» – «Верес»!

Уболівальники зі стажем про ці поєдинки розповідають із захопленням.
Уболівальники зі стажем про ці поєдинки розповідають із захопленням.

Як розповідає Вікіпедія, станом на 28 квітня 2017 року (якщо уболівальники мають точнішу статистику – представте і отримаєте гонорар – [email protected] ), «Волинь» і «Верес» між собою провели 60 офіційних матчів: 25 перемог у лучан, 23 – у рівнян, 12 нічиїх, різниця м’ячів – 70:75 на користь «Вереса». Рівняни мали найбільшу вікторію з рахунком 5:1, волиняни – 4:0. 

Згадаємо деякі з поєдинків поєдинків між ними:

Гратиме у Першій лізі і представник Сумщини – «Альянс» (Липова Долина), двічі обігравши запорізький «Металург», який посів 15-те місце в Першій лізі (2:0 в гостях і 1:0 вдома).

А ось ті, хто програв плей-оф, зможуть сподіватися на вакансію, утворену через різке пониження львівських «Карпат», які перейшли з УПЛ відразу в Другу лігу. Крім того, команда «Балкани» (Зоря) добровільно перейшла з Першої до Другої ліги. Про це інформує sport.ua.

Планувалося, що Перша ліга буде розширена з 16 до 18 команд. З Другої ліги підвищуються в класі «Нива» (Тернопіль), «Полісся» (Житомир), «ВПК-Агро» (Шевченківка) і «Кристал» (Херсон). До УПЛ пробилися «Минай», «Рух» (Львів) і «Інгулець» (Петрове).

Практика і логіка підказують, що вакансії заповнять ті, хто програв плей-оф. Але остаточне рішення буде приймати ПФЛ на своїй конференції 21 серпня.

Нагадаємо, що після того, як «Волинь» не потрапила до Прем’єр-ліги, команда звільнила головного тренера клубу Андрія Тлумка і призначила на його місце ексфорварда команди Василя Сачка.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel