Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
На Волині на 4% знизилась смертність від серцево-судинних захворювань

Ситуація із серцево-судинними захворюваннями покращилась завдяки новому кардіологічному обладнанню Світового банку.

Фото ПрофіМед.

На Волині на 4% знизилась смертність від серцево-судинних захворювань

Підвели перші підсумки реалізації волинського субпроекту Світового банку

2020 рік – завершальний рік реалізації проєкту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на Волині

 Відтак, голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко та керівники профільних структурних підрозділів спільно із представниками Світового банку проаналізували основні напрямки субпроєкту в області.

На жаль, через ряд факторів не можемо вчасно здати в експлуатацію декілька амбулаторій. Сподіваюся, що ви з розумінням поставитеся до таких форс мажорних обставин.

На Волині стовідсотково реалізовано три компоненти проєкту Світового банку із чотирьох. Останній, будівельний, через ряд факторів потребує відтермінування на кілька місяців. Зокрема, нестабільне фінансування, оголошення повторних тендерів, укладання додаткових угод на будівельні роботи тощо. Усе це разом дещо сповільнило темпи будівництва та реконструкції.

Голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко подякував представникам за великий внесок у волинську та українську медицину загалом.

«Ваш проєкт покращив якість надання медичних послуг та умови роботи лікарів. Впевнений, що наша співпраця на цьому не завершиться, – сказав голова ОДА. – На жаль, через ряд факторів не можемо вчасно здати в експлуатацію декілька амбулаторій. Сподіваюся, що ви з розумінням поставитеся до таких форс мажорних обставин».

На сьогодні в рамках проєкту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» на Волині закуплене та встановлене нове медичне обладнання у Волинській обласній клінічній лікарні та районних лікарнях. Впроваджена та працює на високому рівні медико-інформаційна система, усі сімейні лікарі та амбулаторії забезпеченні комп'ютерною технікою. Організовано навчання для медиків.

У 2020 році в рамках субпроєкту в експлуатацію введено 3 амбулаторії. На 2 об’єктах роботи завершені, очікується декларація щодо готовності до експлуатації. На 27 об’єктах триває будівництво.

Наразі відповідь від Світового банку з приводу продовження термінів здачі амбулаторій очікується.

До слова, завдяки новому кардіологічному обладнанню Світового банку, у порівнянні з 2015 роком смертність від серцево-судинних захворювань знизилась на 4 %.

Управління інформаційної політики та цифрової трансформації облдержадміністрації.

Telegram Channel