Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Кушнірук: людина Зеленського в Антимонопольному комітеті відкрила «справу про патоку», щоб тиснути на Порошенка

З таким підходом скоро щодо Порошенка порушать справу за занадто смачні солодощі.

Фото УКРІНФОРМ.

Кушнірук: людина Зеленського в Антимонопольному комітеті відкрила «справу про патоку», щоб тиснути на Порошенка

Заява Антимонопольного комітету про справу проти компанії ROSHEN через виробництво патоки - це чергова спроба влади прив‘язати п’ятого Президента Петра Порошенка до бодай якогось корупційного розслідування

 Про це пише економічний експерт Борис Кушнірук у Facebook. Він зауважує, що ROSHEN не виробляє патоку, навпаки є її покупцем на ринку.

Борис Кушнірук.
Борис Кушнірук.

 Експерт також наголошує, що розслідування АМКУ розпочав за заявою підприємства, яке раніше купувало патоку в Росії, але після запровадження санкцій проти країни-агресора змушене купувати українську сировину. А нещодавно призначена очільниця АМКУ Ольга Піщанська є сестрою особи, на яку Зеленський переписав свою віллу в Італії (виділення редакції - РЕД.).

Він зауважує, що ROSHEN не виробляє патоку, навпаки є її покупцем на ринку.

«Чинна влада, не спромігшись за 15 місяців президентства Зе знайти хоч якийсь корупційний кримінал в діях Президента Порошенка, вирішила піти іншим шляхом. Зараз слід очікувати численних спроб здійснити тиск на бізнес, власником якого прямо чи опосередковано він є», - переконаний Кушнірук.

Він звертає увагу, що АМКУ у своїй заяві не називає якусь конкретну компанію, яку у чомусь звинувачують, а все це прив'язують до кондитерської корпорації ROSHEN. «Хоча якщо зайти на сайт та подивитися, з яких фабрик та заводів ця корпорація складається, то неважко зрозуміти, що там взагалі немає підприємств, які займаються виробництвом патоки. Її фабрики та заводи самі є покупцями патоки у компаній, які не входять до цієї корпорації. Заява АМКУ зі згадуванням ROSHEN в цьому випадку має на меті інформаційно прив'язати своє розслідування до бізнесів Порошенка», - переконаний експерт.

Якщо зайти на сайт та подивитися, з яких фабрик та заводів ця корпорація складається, то неважко зрозуміти, що там взагалі немає підприємств, які займаються виробництвом патоки.

«Другою складовою цієї історії є те, що АМКУ почав це розслідування за заявами  Дружківської кондитерської фабрики,  яка традиційно купувала патоку в Росії. Зрозуміло, що після початку збройної агресії про ці поставки довелося забути. Ось вона зараз і має виглядати в якості постраждалої. За таких обставин мотивація АМКУ має надто корупційний та проросійський присмак», - вважає Борис Кушнірук.

Він також звертає увагу на те, що в Україні виробництвом патоки займаються щонайменше два десятка виробничних компаній, і це без урахування імпорту.

За словами Кушнірука, цікаво буде побачити, чи збирається АМКУ так само «принципово» розслідувати можливе зловживання монопольним становищем Укртатнафти (Кременчуцького НПЗ).   

Ольга Піщанська є не на сто, а на п'ятсот відсотків людиною Президента Зе. Довіра там абсолютна.

«Цей НПЗ займається, у тому числі, виробництвом авіаційного пального та мазуту.  Монопольне становище цього НПЗ в Україні по цим видам продукції навіть безглуздо заперечувати. І прикладів зловживання ним більш ніж достатньо. При цьому лобіюванням інтересів  Коломойського, який контролює цей НПЗ, наші можновладці займаються надзвичайно активно. У тому числі у контексті максимального обмеження поставок мазуту в Україну з Росії», - нагадує Кушнірук.

«Враховуючи, наскільки Президент Зеленський та його оточення традиційно чутливе до будь-якого обмеження російських бізнес-інтересів на території України, цікаво побачити, чи збирається Голова АМКУ Ольга Піщанська сісти на шпагат, щоби і інтереси нафтового російського бізнесу в Україні пролобіювати і, не дай Боже, не зачепити інтереси Коломойського. Бо вони  для пана Зе зараз «понад усе», - іронізує експерт.

«Ольга Піщанська є не на сто, а на п'ятсот відсотків людиною Президента Зе. Довіра там абсолютна. Слід нагадати, що сестра голови АМКУ Світлана Піщанська стала тією підставною особою, яку наш видатний потерпілий сучасності та його дружина зробили номінальним власником їхньої вілли в Італії. Такого чужим людям не довірять», - переконаний Борис Кушнірук.

Telegram Channel