Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
У мережі показали альтернативну версію музичного номера до Дня Незалежності: «Любить наш народ всяке...» (Відео)

А вам, яка версія більше подобається?

Фото Офісу президента.

У мережі показали альтернативну версію музичного номера до Дня Незалежності: «Любить наш народ всяке...» (Відео)

У Києві 24 серпня відбувся концерт «Пісенна історія сучасної України». У ставленні до заходу думки українців розділилися, а деякі музиканти заявили, що не давали дозволу на використання своїх пісень

Менеджерка «Океану Ельзи» Вікторія Хоменко, коментуючи появу пісні «Там де нас немає» на концерті до Дня Незалежності, яку виконувала Вєрка Сєрдючка, заявила, що дозволу на використання цієї пісні ніхто не давав, передає Zaxid.net.

Реклама Google

Як пояснити, що «Вахтерам» — найвідоміша пісня гурту, але точно не найголовніша, тим більше для такого свята? Як пояснити, що держава повинна служити прикладом, а не опудалом? Як пояснити, що повага до музиканта, поета, артиста — це не нагороди, а розуміння того, що йому образливо стояти в одному ряду з деякими «колегами»?

«Незалежність – це свобода, повага і до себе, і до інших, зокрема й до прав. Здається так банально і ясно? Не всім. Щодо питань використання пісні Океану Ельзи сьогодні зранку – ні, не давали дозвіл! Ба більше – навіть не звертались», – написала представниця гурту у Facebook.

Олексій Согомонов, який є представником «Бумбоксу», у відповідь на запитання про використання пісні «Вахтерам» гуртом «Время и Стекло» також заявив, що дозвіл у них ніхто не запитував.

«Як пояснити, що «Вахтерам» — найвідоміша пісня гурту, але точно не найголовніша, тим більше для такого свята? Як пояснити, що держава повинна служити прикладом, а не опудалом? Як пояснити, що повага до музиканта, поета, артиста — це не нагороди, а розуміння того, що йому образливо стояти в одному ряду з деякими «колегами»? Такт і повага або є, або їх треба вбивати палицею», — сказав Согомонов у коментарі «Громадському»

Лідер гурту «Тартак» Олександр Положинський також заявив, що пісню гурту взяли для концерту, не запитавши дозволу. Пісні «Понад хмарами» і «Ні, я не ту кохав» виконали Ніна Матвієнко, Потап та Павло Зібров. Він також відмовився від ордена «За заслуги».

«Я навіть не знаю, як на це правильно реагувати. Всі свої важливі нагороди я вже отримав, а це — наче якесь знущання. Ще й пісню взяли в якесь попурі, мене не спитавши. Є якась процедура офіційної відмови?», — підсумував Положинський у Facebook.

Тарас Чубай, лідер гурту «Плач Єремії», також заявив, що пісню «Вона» взяли у програму, не запитавши у нього. На концерті її виконував Сергій Бабкін.

Журналісти звернулися до речниці Офісу президента Юлії Мендель, аби вона прокоментувала цей інцидент. Однак офіційної відповіді досі немає.

А в соцмережах набирає популярності ролик, на якому кадри з музичного номера до Дня Незалежності озвучили піснею російського гурту «Ленинград» «Любит наш народ».

Нагадаємо, священника з Волині вигнали від роялю, на якому Ірина Білик грала для Володимира Зеленського.

Telegram Channel