Курси НБУ $ 39.57 € 42.12
Священника з Волині вигнали від роялю, на якому Ірина Білик грала для Володимира Зеленського (Відео)

Браво!

Фото з фейсбук-сторінки Івана СИДОРА.

Священника з Волині вигнали від роялю, на якому Ірина Білик грала для Володимира Зеленського (Відео)

Цього року офіційні урочистості до Дня Незалежності України відбувались на Софійській площі у Києві. Після виступу президента Володимира Зеленського й вручень ним нагород розпочалося розважальне дійство – концерт «Пісенна історія сучасної України»

 У  ньому 18 українських артистів заспівали попурі із 42 знакових пісень незалежної України. Опісля глядачів пустили на жовто-синю сцену фотографуватися.  

Після закінчення усіх заходів, на площу прийшов священник  Іван Сидор. Він сів за рояль, на якому вранці  виконувала композицію «Три хвилини» Ірина Білик та почав грати мелодію канадської співачки Селін Діон. Але так і не зумів дограти мелодію до кінця, бо прийшов охоронець та сказав забиратися.

«В кінці прийшов відповідальний за рояль і вигнав. Тому мелодія не завершена, але далі буде...– написав у фейсбуці Іван Сидор, – мовляв «дуже дорогий рояль».   

Відео

У коментарях користувачі соцмережі підтримують священника та дякують за гарну музику.

Anatoliy Basarab: дорогий . Ви граєте на ньому , а не танцюєте . Боже, як нам ще далеко ... Кріпіться отче 

Hanna Dydyk-Meush: «Ви за роялем - найбільше відкриття для мене цього святкового дня. Прекрасно музикуєте! Дякую».

Добре, що ви завершили цей день красивою і гідною цього інструмента, площі і народу мелодією!

Юлія Бабич: Нарешті цей рояль щасливий...

Андрій Горощук: Напевно це була єдина нормальна композиція, яку відчув цей бідний інструмент за цілий день

Alesya Boyko: Добре, що ви завершили цей день красивою і гідною цього інструмента, площі і народу мелодією! Це знак, ми не втонули, красу і гідність не втопити. Слава Україні!

Ярослава Мізай: Це прекрасно. Дякую, що додали позитиву у цей день

Marina Horuk: Це просто прекрасно, дивовижно, з нетерпінням чекаю на повну версію, отче

Olena Vivtanets: Гідне завершення непростого особливого дня. Дякую!

Як відомо, представники гуртів «Тартак»,  «Бумбокс», «Океан Ельзи» і «Друга ріка» (саме її  пісню виконувала на роялі Ірина Білик), заявили, що не давали дозвіл на використання своїх пісень на концерті «Пісенна історія сучасної України».  

 

 Нагадаємо, диякон Михайлівського Золотоверхого монастиря, кандидат церковно-історичних наук, Іван Сидор з Горохівщини відомий тим, що у ніч на 11 грудня 2013 року, коли «Беркут» штурмував Майдан, цілу ніч бив у дзвони. Гучний набат Михайлівського золотоверхого монастиря скликав усіх небайдужих на Майдан, а наш земляк став одним із символів Майдану.

Нагадаємо, 48-річний Олександр Положинський — екс-лідер українського гурту «Тартак», створеного 1996 року, проєкту «Був'є», проєкту «Ол.Ів.'Є», співак і шоумен, ведучий радіо «НВ» – уродженець Луцька, відмовився від ордену «За заслуги», яким його нагородив Володимир Зеленський з нагоди 29 річниці Незалежності України. 

Telegram Channel