Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
У Горохові відкрили новеньку школу

Будівельні роботи тривали кілька років.

Фото: Волинська ОДА.

У Горохові відкрили новеньку школу

Загальна кошторисна вартість модернізації і реконструкції – 19,5 мільйона гривень

Відкриття оновленої Горохівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені І.Франка відбулося сьогодні, 27 серпня 2020-го року. Тут нещодавно завершили роботи з реконструкції та добудови школи, тож новий навчальний рік діти розпочнуть вже нових умовах. Аби оглянути якість робіт та привітати учнів і педагогів, на свято завітав голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Будівельні роботи, що розпочалися кілька років тому, фінансувалися з державного бюджету, зокрема з Державного фонду регіонального розвитку. Слід зауважити, що у 2020-му році об’єкт реалізувався в рамках програми Президента України «Велике будівництво».

Загальна кошторисна вартість – 19,5 млн грн. Замовником робіт виступив департамент інфраструктури облдержадміністрації.

І з впевненістю можна сказати, що це не добудова Горохівської школи. Це нове життя нової школи

Зокрема, тут провели реконструкцію приміщення з добудовою корпусу, що об’єднує навчальні корпуси школи. Так, у новозбудованому корпусі розміщені їдальня, зал для занять хореографією, учбові приміщення та читальний зал, у якому вже нараховується 8 тис. книг художньої літератури. Усе це й оглянув голова ОДА Юрій Погуляйко, відзначивши якість виконаних робіт.

Як повідомив директор школи, це (об’єднання корпусів в одне приміщення, - авт.) здійснило мрію багатьох поколінь та директорів місцевої школи, адже дозволить розвантажити класи та забезпечити якісні умови для навчального процесу.

 

 «Бажаю дітям, щоби здобуття знань у цьому закладі було тепер для них легким, комфортним, а освіта була якісною. Дякую усім причетним до цього будівництва, головному підряднику Леоніду Стефановичу за якість та вчасно зданий об’єкт, адже діти 1 вересня учні сядуть за парти в оновленій школі. Педагогам щиро бажаю докласти максимум зусиль, аби діти отримали усі необхідні знання, росли здоровими і щасливими. Нехай учні з радістю ідуть до школи, здобувають знання та ростуть справжніми патріотами своєї країни. Усім бажаю міцного здоров’я», - сказав Юрій Погуляйко, вітаючи присутніх.

Своєю чергою, начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Людмила Плахотна наголосила, що будівельники свою справу зробили і зробили це якісно, надалі ж – справа за педагогами, завдання яких – оживити це приміщення, аби у ньому запанував культ знань, аура прагнення дітей до освіти. 

«Щиро радіємо, що в державі є така програма «Велике будівництво» і що  саме із шкіл та садочків розпочалася її реалізація, – висловила переконання  очільниця освітньої галузі Волині. – Адже на Волині є велика потреба у такому будівництві. І з впевненістю можна сказати, що це не добудова Горохівської школи. Це нове життя нової школи».

Також Людмила Плахотна повідомила, що окрім такого подарунку від держави, горохівчан чекає ще один – заклад буде опорним в об’єднаній територіальній громаді, а на наступний рік планується закупити шкільний автобус, аби діти із навколишніх сіл могли безперешкодно добиратися на навчання.

Telegram Channel