Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
На Волині покарали депутата, який голосував за оформлення на себе землі

Суд визнав чоловіка винним.

Фото Pixabay.

На Волині покарали депутата, який голосував за оформлення на себе землі

Крім того, обранець невчасно подав декларацію

Локачинський районний суд притягнув депутата Привітненської сільської ради до відповідальності за вчинення правопорушень, пов’язаних із корупцією.

Обранець громади не повідомив сесію сільської ради чи Національне агентство з питань запобігання корупції про наявний конфлікт інтересів, проголосувавши за рішення про надання йому дозволу на розробку технічної документації на земельні паї.

Обранець громади, всупереч вимогам ст. 28 Закону України «Про запобігання корупції», приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів і при цьому не повідомив сесію сільської ради чи Національне агентство з питань запобігання корупції про наявний конфлікт інтересів, проголосувавши за рішення про надання йому дозволу на розробку технічної документації на земельні паї.

Окрім того, цей же депутат несвоєчасно без поважних причин подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік.

За принципової позиції прокурорів суд визнав його винним у порушенні вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів (адміністративні правопорушення, передбачені ч. ч. 1,2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення) та порушенні вимог фінансового контролю (ч.1 ст. 172-6 КУпАП) і призначив покарання у виді штрафу в розмірі 3400 грн. зі сплатою судового збору понад 420 грн.

Нагадаємо, у Нововолинську зарізали 42-річного чоловіка.

Telegram Channel