Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
САП закрила справу «Роттердам +» - Бутусов

Юрій Бутусов.

Фото УКРІНФОРМ.

САП закрила справу «Роттердам +» - Бутусов

Спеціалізована антикорупційна прокуратура закрила справу «Роттердам+», - про це з посиланням на джерела у САП повідомляє головний редактор Цензор.Нет Юрій Бутусов

«За даними джерел Цензор.Нет, сьогодні процесуальний керівник справи «Роттердам +» прокурор САП Віталій Пономаренко вніс до Єдиного реєстру досудових розслідувань постанову про закриття справи. Підставою для закриття справи є результати комплексної комісійної експертизи з визначення збитків, проведеної Службою безпеки України. Експертиза була передана в САП 18 серпня. Збиток державі не встановлено, експерти вважають, що ціни коливалися виключно через різницю в тарифах», - пише Бутусов.

Одне з основних обвинувачень проти Порошенка Зеленський визнав безпідставним.

Реклама Google

«Таким чином, найбільший скандал із закупівлі Україною вугілля в РФ, який став підставою для порушення кримінальної справи Національним антикорупційним бюро, і який був підставою для звинувачень у корупції Володимиром Зеленським свого опонента екс-президента Петра Порошенка на знаменитих дебатах в квітні 2019 го, закінчився нічим», - резюмує журналіст.

Бутусов пише, що Зеленський, по суті, руками підпорядкованої йому СБУ закрив справу проти свого опонента, всупереч своїм же погрозам. «Одне з основних обвинувачень проти Порошенка Зеленський визнав безпідставним. Влада ніяк не коментувалА експертизу СБУ, на підставі якої винесено рішення прокуратури», - зазначає журналіст.

«Скандал з «Роттердам +» спонсор Зеленського Ігор Коломойський використовував для отримання контролю над державною енергокомпанією «Центренерго». Інших результатів справи не виявилося», - підсумував Бутусов.

Telegram Channel