Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Яке волинське місто стане частиною міжнародного туристичного маршруту

Оце так!

Фото БУГ.

Яке волинське місто стане частиною міжнародного туристичного маршруту

Команда проєкту прагне об’єднати культурний спадок таких міст України: Дубно, Рівне, Острог, Львів, Броди, Городок, Луцьк, Володимир-Волинський, Радомишль, Житомир, Київ

Володимир-Волинський стане частиною популярного міжнародного туристичного маршруту «Via Regia», інфрмує bug.org.ua.

Проєкт дасть можливість зміцнити чи відновити економічні й гуманітарні зв’язки між Володимиром і європейськими країнами, підвищити привабливість міста для туристів, а також залучити міжнародні інвестиції в місцеву економіку.

Реклама Google

Оскільки Володимир теж знаходиться на Великому культурному шляху Via Regia, то увійшов до Всеукраїнського проєкту зі створення туристичного маршруту, який об’єднує міста зі значним культурним спадком на шляху міжнародної магістралі Е40. Його на теренах України реалізовує Державний історико-культурний заповідник м. Дубна за підтримки Українського культурного фонду.

Співробітник Володимир-Волинського історичного музею Олександр Стемковський розповів, що участь в проєкті дасть можливість зміцнити чи відновити економічні й гуманітарні зв’язки між Володимиром і європейськими країнами, підвищити привабливість міста для туристів, а також залучити міжнародні інвестиції в місцеву економіку.

А, окрім цього стимулюватиме людей приїжджати з екскурсіями у Володимир-Волинський.

«Сучасні європейці дуже цікавляться історичними коренями «Віа Регії», тому цей торгівельний шлях користується популярністю у туристів з Європи. І це дасть нашому місту хорошу можливість розвивати внутрішній та міжнародний туризм. І зробити промоцію наших туристичних об’єктів.

Нещодавно у Володимирі-Волинському побувала команда проекту «Via Regia Ukraine». Вони відвідали відомі історичні та культурні пам’ятки Володимира: костел Святих Іоакима та Анни, монастир Святого Йосафата, майстерню «волинського Фаберже» Анатолія Бойка та інші. А також зібрали фото- та відеоінформацію про ці об’єкти для створення професійних промороликів про місто.

Нагадаємо, колекцію Володимир-Волинського історичного музею поповнили стародруки XIX століття.

Telegram Channel