Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Пустіть дітей до школи»: на Рівненщині батьки пікетували міськраду

З 31-го серпня на території міста продовжили “червоний” рівень небезпеки ще щонайменше на два тижні.

Фото Суспільне.

«Пустіть дітей до школи»: на Рівненщині батьки пікетували міськраду

У місті Дубно на Рівненщині кілька десятків батьків прийшли до міської ради з вимогою скасувати дистанційне навчання для дітей в умовах карантину. У мерії відповіли: вирішувати, чи йти дітям до школи в «червоній» зоні – не в компетенції органів місцевого самоврядування. Батьки ж переконані: ситуацію можна вирішити

Позиція батьків

30 серпня невідомі створили чат в Viber з назвою «Діти мають вчитися!». У ньому батьки домовилися прийти з аналогічним гаслом на пікет до міської ради у понеділок, 31-го, пише Суспільне.

Близько 10-ї ранку орієнтовно 70 чоловік під стінами міськради поставили вимогу меру – зробити все можливе, щоб вивести місто з «червоної» зони. Вони хочуть, щоб влада на позачерговій сесії прийняла звернення до міського відділу освіти щодо скасування дистанційного навчання. А ще наполягали на позові до Конституційного Суду про визнання неконституційним пункту постанови Кабміну про заборону відвідин навчальних закладів в «червоній» зоні.

З 31-го серпня на території міста продовжили «червоний» рівень небезпеки ще щонайменше на два тижні.

«Ми написали колективне звернення з вимогою активних дій від міськради аби вивести місто з «червоної» зони та дати можливість дітям відвідувати уроки в школах. У цьому зверненні ми дали міській раді інструкції, як саме це можна зробити та на які закони опиратися», – пояснила представниця батьків Наталія Іваницька.

Позиція мера

Міський голова Дубна каже, що особисто об'їжджав навчальні заклади і впевнений, що усі вони готові до початку навчального року вже, місто придбало антисептики.

«Але ми не вправі його починати, бо навчання в «червоній» зоні чітко регламентується Кабміном. Я б хотів, щоб діти пішли до школи 7-го вересня. Треба зробити все, щоб знизити кількість хворих, – каже мер Дубна Василь Антонюк.

Поки розійшлись так...

Міський голова Дубна у коментарі журналістам зазначив: рішення про початок навчання приймають директори шкіл спільно з начальником управління освіти.

Реклама Google

Мама Наталія Іваницька каже, що ймовірність почати навчання з 7-го вересня вони ставлять під сумнів. Відтак, збиратимуть підписи батьків на зверненнях до директорів шкіл, аби ті також зверталися до управління освіти з вимогою скасувати дистанційне навчання якомога швидше.

Що відомо

Дубно потрапило в «червону» зону 14-го серпня. З 31-го серпня на території міста продовжили «червоний» рівень небезпеки ще щонайменше на два тижні. «Червоним» також є Острог, а також Костопільський та Радивилівський райони.

30-го серпня під час брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що всі навчальні заклади у «червоних» зонах повинні перейти на дистанційну форму навчання. Змішана форма можлива, коли район чи населений пункт виключили з «червоної» зони.

25 серпня головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов сказав, що Дубно має примарні шанси найближчим часом вийти з «червоної» зони, там поширення інфекції має високі темпи.

Telegram Channel