Курси НБУ $ 39.55 € 42.06
Через закриття шахт у Нововолинську більше тисячі гірників залишаться без роботи

Єдиний вихід для шахтарів Нововолинська – це запустити 10-ту шахту.

Через закриття шахт у Нововолинську більше тисячі гірників залишаться без роботи

Якщо у Нововолинську закриють 9-ту шахту та «Бужанську», більше тисячі працівників залишаться без роботи

Про це в ефірі «Нововолинського інформаційного порталу» розповів голова нововолинського осередку незалежної профспілки гірників України, начальник дільниці шахти №9 Сергій Макаров.

«В Міністерстві немає розуміння – своїми розпорядженнями, перевірками люди не розуміють того, що є трудовий колектив. Люди у владі не розуміють простих людей, шахтарів. Скільки я не спілкувався з міністрами – це люди з іншої планети. Вони  дивляться на цифри, прибуток. Жодне державне вугільне підприємство в Україні не є прибутковим. Енергетична безпека держави не будується на прибутках, не можна порівнювати приватне підприємство з державним. Енергетична безпека, енергетичний баланс без вугільної енергетики не існує», – наголосив Сергій Макаров.

Єдиний вихід для шахтарів Нововолинська – це запустити 10-ту шахту.

Він розповів, що є інформація про закриття 9-тої шахти, а недобудовану 10-ту хочуть перевести на суху консервацію. Через це, з його слів, понад тисяча гірників залишаться без роботи. Єдиний вихід для шахтарів Нововолинська – це запустити 10-ту шахту.

«В межах держави це 1 мільярд гривень, хай трошки більше, але в межах держави – це ніц. Ми отримали від «Газпрома» 3 мільярди доларів, це 90 мільярдів гривень, що з цих грошей не можна було пустити 1 мільярд на 10-ту шахту, тих 1200 шахтарів працевлаштувати на підприємство з пластами 1,5-2 метри з нормальною базовою золою 8 чи 12 %. Люди працюють, задоволені – нема соціальної напруги…», – сказав голова профспілки.

Telegram Channel