Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Українська влада має не згортати, а поглиблювати інтеграцію України з ЄС – Порошенко про річницю Угоди про асоціацію

«Майбутнє України – в ЄС! «Європейська Солідарність» продовжить робити все можливе для якнайшвидшого наближення цього історичного моменту».

Фото ЄС.

Українська влада має не згортати, а поглиблювати інтеграцію України з ЄС – Порошенко про річницю Угоди про асоціацію

Три роки тому набула чинності в повному обсязі Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Кожна річниця, пов’язана з Угодою про асоціацію, є особливою нагодою згадати весь складний шлях та спільні зусилля для досягнення успіху – пише у Facebook п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко

«Одразу у пам’яті спливають і героїчні місяці Євромайдану, і зрада Януковича та його кліки, і подвійне підписання документа, і жорсткі дискусії з росіянами щодо поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, і активна боротьба Росії в європейських столицях для унеможливлення ратифікації Угоди, і синхронна ратифікація документа у Верховній Раді та Європарламенті, і криза нідерландського референдуму, і наш спільний з лідерами ЄС пошук виходу з тієї, здавалось, абсолютної безвиході», – нагадує Порошенко.

«Сьогодні мало хто вже згадує про всі ці перипетії та моменти надзвичайного емоційного напруження, здається, що ніби так завжди і було. Безвіз, асоціація – я радий, що ці здобутки моєї каденції стали невід’ємною частиною сучасної України, її ідентичності, її теперішнього та майбутнього».

«

Сьогодні мало хто вже згадує про всі ці перипетії та моменти надзвичайного емоційного напруження, здається, що ніби так завжди і було. Безвіз, асоціація – я радий, що ці здобутки моєї каденції стали невід’ємною частиною сучасної України, її ідентичності, її теперішнього та майбутнього», – пише п’ятий Президент.

Він наголошує, що нагальним завданням влади є забезпечення належного виконання Угоди про асоціацію, поглиблення інтеграції України до внутрішнього ринку Євросоюзу та досягнення критеріїв членства нашої держави в ЄС. «Без професійної компетентної системної роботи всіх гілок влади, громадянського суспільства, бізнесу досягнути успіху неможливо», – переконаний Порошенко.

«Влада має припинити шукати шляхи здійснення ревізії чи згортання нашої асоціації з ЄС, а натомість розпочати амбітний діалог з партнерами щодо масштабного оновлення Угоди для забезпечення європейського рівня життя наших громадян», – зазначає лідер «Європейської Солідарності».

«Майбутнє України – в ЄС! «Європейська Солідарність» продовжить робити все можливе для якнайшвидшого наближення цього історичного моменту», – наголошує Петро Порошенко.

Telegram Channel