Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Засудили водія маршрутки, бо перевозив пасажирів на стоячих місцях

Отакої!

Фото Pixabay.

Засудили водія маршрутки, бо перевозив пасажирів на стоячих місцях

Рішенням суду на чоловіка наклали 17 тисяч гривень штрафу

Хотинський районний суд призначив грошове стягнення водієві маршрутного мікроавтобусу Хотин – Білівці, який під час карантину перевозив пасажирів не лише на сидячих місцях, а й заповнив 8 стоячих.

В салоні автобуса були заповнені всі сидячі місця, а також вісім стоячих місць, при дозволеній кількості сидячих 19 місць. Таким чином водій порушив вимоги постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20.05.2020 року зі змінами щодо перевезення пасажирів в умовах карантину.

Про це пише ІА АСС із посиланням на відповідний вирок на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

У протоколі поліції, який розглядав суд, зазначається, що 6 серпня цього року правоохоронці зупинили мікроавтобус марки Mercedes, який рухався за маршрутом Хотин-Білівці. В салоні автобуса були заповнені всі сидячі місця, а також вісім стоячих місць, при дозволеній кількості сидячих 19 місць. Таким чином водій порушив вимоги постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20.05.2020 року зі змінами щодо перевезення пасажирів в умовах карантину.

Обвинувачений у суд не з'явився, хоча був завчасно поінформований про засідання. Жодних листів до суду не подав, тому справу слухали за його відсутності. 

Дослідивши усі наявні докази – протокол поліції, покази свідків, які підтвердили перевезення 8 стоячих місць та усіх сидячих місць у мікроавтобусі, диск із відеозаписом, на якому підтверджується порушення карантинних вимог, суд визнав водія маршрутки винним у порушенні правил щодо карантину людей. 

Рішенням суду на водія наклали 17 тисяч гривень штрафу. Крім того, йому доведеться сплатити в дохід держави судовий збір розміром 420 гривень.

Нагадаємо, продавчиня, яка о 6-й ранку продала слабоалкогольний напій, сплатить штраф.

Telegram Channel