Курси НБУ $ 39.23 € 42.44
Собака подолала 16 тисяч кілометрів, аби повернутися додому

Незабаром стало зрозуміло, що родина не зможе повернутися до Сполучених Штатів через обмеження, пов'язані з COVID-19. Це означало, що Піпу доведеться виконати довгу подорож до Австралії самому.

Фото з інстаграму Зої Айлбеки.

Собака подолала 16 тисяч кілометрів, аби повернутися додому

Такса на ім'я Піп застрягла в Південній Кароліні в розпал пандемії після того, як її власники були вимушені відмовитися від кругосвітнього плавання і полетіти додому в Австралію. Оскільки кордони швидко закрилися, у родини було менш ніж 48 годин, щоб зібратися додому. Жорсткі правила ввезення домашніх тварин в Австралію означали, що їхня такса Піп не могла поїхати з ними

Як повідомляє CNN, Зоя та Гай Айлбеки домовилися зі своїм знайомим, щоб він тимчасово приглянув за їхнім улюбленцем на своїй фермі, доки вони не повернуться за ним через шість тижнів. Утім, розлука виявилася довшою.

Зоя розповіла, що вона кожного ранку вставала о четвертій ранку, щоб розібратися з купою документів для того, щоб переправити Піпа додому в Австралію. Незабаром стало зрозуміло, що родина не зможе повернутися до Сполучених Штатів через обмеження, пов'язані з COVID-19. Це означало, що Піпу доведеться виконати довгу подорож до Австралії самому.

Незабаром стало зрозуміло, що родина не зможе повернутися до Сполучених Штатів через обмеження, пов'язані з COVID-19. Це означало, що Піпу доведеться виконати довгу подорож до Австралії самому.

Бюрократія ускладнилася через збої, пов'язані з пандемією.

«Щоб вивезти собаку з Америки, потрібно було отримати в США декларацію, в якій говориться, що собака здорова й у неї були певні аналізи крові на сказ. Це можна було б зробити в Нью-Йорку, який тоді був закритий. Так що це було складно», — пояснює Зоя.

Щойно тимчасовий опікун Піпа отримав дозвіл на ввезення в Австралію, головний перевізник країни оголосив, що більше не перевозить собак.

Зрештою, після трьох місяців зусиль, у ситуацію втрутилась волонтерка з американського фонду допомоги собак. Вона погодилась взяти із собою таксу та перевезти її спочатку до Лос-Анджелесу. Піп увесь час провів під сидінням. Звідти пес вже один полетів через океан до Нової Зеландії в Окленд.

Після цього собаку відправили на одноденну ізоляцію, а потім посадили на борт літака до австралійського міста Мельбурн. Туди він прибув 23 липня і одразу відправився на десятиденний карантин. У Сідней Піп повернувся лише 11 серпня, через п'ять місяців після того, як він бачив своїх господарів востаннє.

Хронологія подорожі

27 березня: Сім'я Айлбек пришвартовують свій човен біля острова Хілтон-Хед, штат Південна Кароліна. Зої Айлбек їде в Північну Кароліну, де передає Піпа своїй подрузі Лінн Вільямс.

4 квітня: Піп переїжджає в будинок Еллен Стейнберг в Хіллсборо, Північна Кароліна.

19 липня: Піп разом з волонтеркою домашніх тварин Мелісою Янг летить в Шарлотт, Північна Кароліна, а потім в Лос-Анджелес.

21 липня: Після ночі в номері готелю Піп відправляється в 13-годинний вантажний переліт з Лос-Анджелеса в Окленд, Нова Зеландія.

24 липня: Піп вилітає з Окленда в Мельбурн, Австралія, де потрапляє на обов'язковий карантин на 10 днів.

11 серпня: Піп вилітає з Мельбурна до Сіднея і, нарешті, возз'єднується зі своєю родиною.

Telegram Channel