Курси НБУ $ 39.59 € 42.26
Який алгоритм дій на випадок виявлення Covid-19 у виші

Якщо під час навчання з'явилися ознаки гострого респіраторного захворювання, то студент повинен надіти маску і перейти в спеціально відведене місце.

Фото Інформатора.

Який алгоритм дій на випадок виявлення Covid-19 у виші

У разі скарг на здоров'я у неповнолітнього, про це повідомляють його батькам

Сьогодні, 4 вересня, Міністерство освіти і науки України опублікувало протокол дій, в разі виявлення COVID-19 у студентів або співробітників установ вищої освіти. Про це інформує «Дзеркало тижня».

Згідно з повідомленням пресслужби Міносвіти, якщо у претендента під час навчання з'явилися ознаки гострого респіраторного захворювання, то студент повинен надіти маску і перейти в спеціально відведене місце, що добре провітрюється, а також проінформувати уповноважену особу навчального закладу. Далі людину з підозрою на хворобу відправляють додому з необхідними рекомендаціями або викликають «швидку допомогу».

У разі скарг на здоров'я у неповнолітнього, то про це повідомляють його батькам.

Медик навчального закладу направляє повідомлення про підозру на захворювання в заклад громадського здоров'я та реєструє цей випадок. Ті, хто контактував з хворим COVID-19 не відвідують заняття і звертаються за консультацією до лікаря.

У гуртожитку студента повинні перевести в ізолятор, де він прибуває до приїзду лікарів. При цьому всі, хто взаємодіє з хворим повинні бути в масках і дотримуватися дистанції.

Міносвіти також розробив протокол дій на випадок виявлення хвороби у студента і співробітника навчального закладу.

У гуртожитку студента повинні перевести в ізолятор, де він прибуває до приїзду лікарів. При цьому всі, хто взаємодіє з хворим повинні бути в масках і дотримуватися дистанції.

Якщо симптоми виявлені у викладача або співробітника закладу, то керівник зобов'язаний заборонити їм брати участь на заняттях. Ці особи не виходять на роботу і звертаються за консультацією до лікаря.

При цьому у всіх випадках в приміщеннях, де знаходилися особи з ознаками респіраторного захворювання або COVID-19 слід поза графіком провести провітрювання та дезінфекцію.

Нагадаємо, раніше Міносвіти розробило протокол дій, в разі появи симптомів коронавируса в учнів, педагогів і співробітників профтехзакладів.

Telegram Channel