Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
 «Якщо вдасться когось знайти — це буде дивом»: у Бейруті рятувальники почули ознаки життя з-під завалів

Відзначають, що найбільш імовірно пульс та дихання належать дитині.

Rescuers search at the site of a collapsed building after getting signals there may be a survivor under the rubble, in Beirut, Lebanon, Friday, Sept. 4, 2020. A pulsing signal was detected Thursday from under the rubble of a Beirut building that collapsed during the horrific port explosion in the Lebanese capital last month, raising hopes there may be a survivor still buried there. (AP Photo/Bilal Hussein)

Фото BH.

«Якщо вдасться когось знайти — це буде дивом»: у Бейруті рятувальники почули ознаки життя з-під завалів

У Бейруті рятувальники почули ознаки, що хтось може ще бути живий під завалами будівель, які обвалилися під час вибуху 4 серпня

Про це повідомив член чилійської рятувальної групи TOPOS CHILE, передає Al Jazeera. За його словами, сканер показав ознаки пульсу та дихання біля першого поверху однієї зі зруйнованих будівель.

Рятувальники відзначають, що найбільш імовірно пульс та дихання належать дитині. Окрім цього, сканер показав у тому ж районі ще одне тіло.

Члени TOPOS CHILE відвідували вулиці ліванської столиці, щоб перевірити будівлі до початку реконструкції. Під час одного з таких походів, пес підбіг до зруйнованої будівлі та попередив про людину під завалом. За словами рятувальників, за допомогою сенсора вони визначили 18 дихальних циклів за хвилину.

Відзначають, що найбільш імовірно пульс та дихання належать дитині.

«Ми пробуємо стримувати свої сподівання. Якщо вдасться когось знайти — це буде дивом», — відзначив Едвард Бітар, член громадської організації Live Love Lebanon, яка працює з чилійською командою.

Реклама Google

За словами Бітара, після того, як власник будівлі заявив, що на момент вибуху там нікого не було, офіційні рятувальні сили її не перевіряли. Тепер завал розбирають волонтери.

Telegram Channel