Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Закупівля вакцин проти COVID-19: з ким Україна веде перемовини

Вакцина від коронавірусу

Фото з відкритих джерел.

Закупівля вакцин проти COVID-19: з ким Україна веде перемовини

Україна розраховує на 8 мільйонів доз вакцин в рамках глобальної ініціативи COVAX.

Україна веде перемовини щодо закупівлі вакцини проти коронавірусу COVID-19 з компаніями AstraZeneca, яка разом з Оксфордським університетом проводить цю розробку, та китайським виробником вакцин «Сеновакс».

Про це розповів міністер охорони здоров'я Максим Степанов  під час години запитань до уряду у Верховній Раді 4 вересня.

МОЗ веде перемовини з китайським виробником «Сеновакс», який також знаходиться на третій стадії клінічних випробувань та має надати інформації щодо кількості доз, яку компанія готова поставити після початку виробництва вакцини.

«Ми спілкуємось практично зі всіма лідерами з точки зору розробки вакцин. Що це за компанії. Перше, ми ведемо перемовини з компанією «Астразенека». Зараз вони перебувають на третій фазі клінічних випробувань. Очікуємо у четвертому кварталі відповідно закінчення клінічних випробувань і реєстрацію вакцини,»
– сказав він.

Степанов додав, що МОЗ наразі очікує від «Астразенека» пропозицію щодо кількості вакцин, яку вони готові будуть поставити і в якій черзі готові будуть поставляти. Міністр додав, що Україна вже виділила кошти і готова вносити передоплату.

Реклама Google

Також МОЗ веде перемовини з китайським виробником «Сеновакс», який також знаходиться на третій стадії клінічних випробувань та має надати інформації щодо кількості доз, яку компанія готова поставити після початку виробництва вакцини.

«20% від кількості населення – це для України близько 8 млн доз. Вже в нас триває процес підписання договорів, відповідних меморандумів, угод, щоб відразу після виготовлення і реєстрації вакцин ми також могли їх отримати», – додав Степанов.
 

Джерело: 24 канал
Telegram Channel